Dato for udgivelse
06 Sep 2004 16:08
Resumé

ToldSkat Nordjylland gennemførte natten til lørdag den 4. september 2004 kontrolaktioner mod 26 virksomheder i Aalborg. Aktionerne blev gennemført i samarbejde med Fødevaredirektoratet, Arbejdstilsynet, Beredskabscenter Aalborg, Aalborg Politi og Aalborg Kommune.


I kampen mod sort- og illegalt arbejde gennemførte ToldSkat Nordjylland den 3. og 4. september kontrolaktioner mod en række virksomheder i Aalborg. Aktionerne der var rettet mod restaurationsbranchen, blev gennemført i samarbejde med Fødevaredirektoratet, Arbejdstilsynet , Beredskabscenter Aalborg, Aalborg Politi og Aalborg Kommune

I løbet af aktionen blev der kontrolleret i alt 75 personer i virksomhederne. Ud af disse var 49 personer registreret som lønmodtagere. Blandt de personer, der ikke var registreret som lønmodtagere, kunne følgende konstateres:

 

* 2 personer oplyste, at de netop var startet i virksomheden

* 1 person var på dagpenge

* 1 person var på kontanthjælp

* 1 person var registreret som udvandret

* 21 personers forhold undersøges nærmere.

 

I 11 af de kontrollerede virksomheder blev der desuden konstateret uorden i regnskaberne. Blandt andet i form af kassedifferencer eller manglende kasseapparat.

 

- ToldSkat vil naturligvis følge op og kontrollerne de virksomheder, som ikke følger spillereglerne, udtaler funktionschef Hanne Lundgaard Pedersen og tilføjer:

 

- Det er ikke tilfredsstillende, at der i mange virksomheder anvendes ”sort” arbejdskraft. Endvidere er det også beskæmmende, at der i godt 40 % af virksomhederne var problemer med registrering af indtægterne.

 

Kontakt: funktionschef Hanne Lundgaard Pedersen, ToldSkat Nordjylland, tlf. 72 37 24 66 eller pressesekretær Henriette Kinnunen, tlf. 72 37 09 00.