Dato for udgivelse
20 Feb 2014 09:19
Resumé

Fra i dag er det muligt at indberette håndværkerfradrag for 2013. Indberetter man fradraget senest den 6. marts, kommer fradraget automatisk med på årsopgørelsen, der er klar den 10. marts i TastSelv.


Nu er det muligt at indberette håndværkerfradrag for sidste år. For 2013 kan man få fradrag på op til 15.000 kr. inklusiv moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse på bopælen per person. For at få fradraget skal man indberette beløbet via TastSelv på skat.dk.

- Man kan som privatperson få fradrag på op til 15.000 kr. Det svarer til, at man sparer omkring 5.000 kr. i skat. Hvis man vil være sikker på, at fradraget automatisk kommer med på årsopgørelsen for 2013, så skal man indberette fradraget senest den 6. marts, siger Richard Hanlov, der er underdirektør i SKAT.

Hvis man først indberetter håndværkerfradrag fra den 7. marts, vil der ske en opdatering af årsopgørelsen, og dermed en ny beregning af overskydende skat eller restskat.

Der er fire trin til at få håndværkerfradrag:

  • Det udførte arbejde skal stå på listen over arbejde, der giver ret til fradrag
  • Regningen skal betales elektronisk
  • Udgifterne skal indberettes til SKAT
  • Dokumentation for arbejdet skal gemmes

- Som noget nyt kan man fra 2013 også få fradrag for arbejde, der udføres på fritidsboliger. Men det gælder kun arbejde, der er udført fra og med den 22. april 2013, tilføjer Richard Hanlov.

Læs mere om regler og nærmere betingelser samt se listen over arbejde, der giver fradrag, på skat.dk/håndværkerfradrag.

Se også instruktionsvideo.

Yderligere oplysninger:
Borgere og virksomheder tlf.: 72 22 18 18; journalister tlf.: 72 37 09 00