Dato for udgivelse
13 Dec 2004 11:12
Resumé
ToldSkat Nordjylland gennemførte fredag den 10. december 2004 en kontrolaktion mod 19 restauranter i Aalborgs Midtby. Aktionen blev gennemført i samarbejde med Aalborg Politi.

ToldSkat Nordjylland, region Aalborg og Aalborg Politi gennemførte i fredags en kontrolaktion mod 19 restauranter i Aalborg Midtby.


Formålet med aktionen var dels at undersøge, om der var personer, der arbejdede sort, og dels om der var personer, der uberettiget fik udbetalt overførselsindkomster, såsom kontanthjælp og arbejdsløshedsunderstøttelse.

 

Under aktionen blev i alt 127 personer kontrolleret. Ud af disse var 96 personer registreret som lønmodtagere. Blandt de personer, der ikke var registreret som lønmodtagere, kan følgende oplyses:

 

  • 10 personer var netop startet i virksomheden
  • 1 person var på dagpenge
  • 2 personer fik udbetalt sociale ydelser
  • 19 personers forhold undersøges nærmere.

 ToldSkat vil naturligvis følge op på kontrollerne i de virksomheder, som ikke følger spillereglerne.


- Vi går nu i gang med at undersøge de virksomheder nærmere, hvor papirerne ikke var i orden. Flere af virksomhederne vil i den anledning blive udtaget til nærmere regnskabskontrol, udtaler funktionschef Hanne Lundgaard Pedersen.

 

Ved aktionen stødte ToldSkat endvidere på et antal personer - beskæftiget med rengøring/opvask - som ikke var ansat i de pågældende virksomheder, men som var ansat i andre virksomheder. Da nogle af personerne ikke kunne redegøre for deres ansættelsesforhold, vil ToldSkat efterfølgende undersøge disse forhold nærmere.


Kontakt: Planlægningschef Steen Hjelm Christensen, tlf. 72 37 64 77 eller Hanne Lundgaard Pedersen, tlf. 72 37 24 77