Dato for udgivelse
06 Jan 2005 12:07
Resumé

Som et resultat af en samarbejdsaftale mellem Grønland og Danmark er der bl.a. beslaglagt 1 kg hash til en værdi af op til en million kroner i en kuffert på vej til Grønland.


Midt i december 2004 blev en person stoppet ved udrejse fra Danmark på vej til Grønland. Personen havde flybilletter til en mindre rundrejse i Grønland og i kufferten fandt ToldSkat 1 kg hash. Det lyder måske ikke af meget efter danske forhold, men i Grønland har 1 kg hash en markedsværdi på op til ½-1 million kr., afhængig af hvor det sælges.

 

Fundet af narkotika er et resultat af et udbygget samarbejde mellem toldmyndighederne i Danmark og i Grønlands Hjemmestyre.  Baggrunden er en aftale om kontrol af varer indgået den 25. oktober 2004 mellem skatteminister Kristian Jensen og Landsstyremedlem Josef Motzfeldt.

 

- Vi er glade for, at aftalen mellem Grønland og Danmark betyder, at vi i fællesskab kan forhindre narkotika i at komme ud af Danmark og ind i Grønland, siger Kaare Hagemann, direktør for Skattedirektoratet i Grønlands Hjemmestyre.

 

Sagen er overgivet til politiet, som ved åbningen af pakken fandt ud af, at hash-pakken var præpareret med ammoniak.

 

Kontakt:

Ole Morsing, Told- og Skattestyrelsen tlf. 72 37 57 66 eller

Kaare Hagemann, Skattedirektoratet tlf.+ 299 346502