Dato for udgivelse
11 Mar 2016 18:29
Resumé

Det er allerede nu muligt for 4,4 millioner borgere at se årsopgørelsen for 2015. Frem til den officielle åbning på mandag testes systemerne - hvilket gør, at man allerede nu kan tilgå sin årsopgørelse. Interessen for årsopgørelsen er ofte stor. En kø-funktion sikrer, at SKATs systemer kan håndtere de mange besøg. Som noget nyt er det muligt at få svar på spørgsmål i weekenden via sociale medier.


Årsopgørelsen er officielt klar mandag den 14. marts. Men allerede nu er det muligt for de 4,4 millioner borgere, der får en årsopgørelse, at se årsopgørelsen. SKAT har valgt at åbne for test af årsopgørelsen.

- Vi er allerede nu klar til at afprøve brugen af systemerne og har derfor valgt at åbne før planlagt for de mange interesserede borgere. Vi bruger weekenden på at sikre, at alt virker som det skal og for at få finjusteret vores systemer. Da vi bruger weekenden som testperiode, kan borgerne måske opleve, at systemet kommer til at køre ustabilt, siger Claus Middelboe Andersen, der er underdirektør for IT i SKAT.

Traditionen tro vil der være stort pres på SKATs it-systemer. En kø-funktion skal sikre, at der ikke lukkes flere ind ad gangen, end systemerne kan håndtere. Når man logger ind, får man oplyst hvornår man kan forvente at komme igennem.

- For at sikre, at alle får en god oplevelse, når de er logget ind i TastSelv, er der etableret en kø-funktion, der fortæller, hvornår man kan forvente at komme ind. Vi har samtidigt lagt en lille video om årsopgørelsens historie på kø-siden, som man kan fordrive ventetiden med, fortæller Claus Middelboe Andersen.

Se videoen.

Få svar i weekenden
Årsopgørelsen giver anledning til mange spørgsmål. Generelle spørgsmål kan borgerne i år få svar på allerede fra weekenden på sociale medier.

- På både Facebook og Twitter kan man stille spørgsmål til os på det tidspunkt, som passer én bedst. Som noget nyt sidder vi i år klar ved tasterne og besvarer generelle spørgsmål både lørdag og søndag, fortæller Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i SKAT.

SKAT sidder klar på Facebook og Twitter både lørdag og søndag fra kl. 10 - 16.

Tjek oplysningerne
Det er vigtigt at kontrollere alle tallene i årsopgørelsen og oplyse, hvis man har ændringer.

- Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, da SKAT efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men derfor skal man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser. Det gælder fx befordringsfradrag, håndværkerfradrag, børnebidrag og hvis man har solgt værdipapirer i året, fortæller Jørgen Wissing Jensen.

En guide på skat.dk kan hjælpe med at finde ud af hvilke fradrag, der kan være relevante for den enkelte.

- Det skal være let at finde ud af hvilke fradrag, der kan være relevant for én. Derfor kan man nu via vores fradragsvejleder hurtigt og nemt få information om fradrag, der kan være relevante for én, forklarer Jørgen Wissing Jensen.

Fradragsvejlederen kan findes på skat.dk/fradragsvejleder.


Se pressemeddelelse om årsopgørelsen fra 8. marts 2016.
Se også Informationer om årsopgørelsen for journalister
Læs mere om årsopgørelsen på skat.dk/årsopgørelsen

SKAT offentliggør antal visninger af årsopgørelsen via @skat_dk på Twitter lørdag, søndag og mandag hhv. kl. 10 og kl. 18


Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 2828