Dato for udgivelse
23 Jun 2016 14:31
Resumé

Sommer er for mange lig med udlandsrejser og ferieminder. Men det er vigtigt at være opmærksom på toldreglerne, så man ikke får en overraskelse, når man kommer hjem. Få overblik over de vigtigste regler her.


Der er mange ting at huske på, når kufferten skal pakkes, og familien skal afsted på sommerferie til udlandet. Og det gælder ikke kun, hvad man skal tage med ud - men i høj grad også, hvad man må have med hjem igen. Skal man undgå en øv-oplevelse ved grænsen, er det vigtigt at være opmærksom på toldreglerne.

- Der er forskellige regler for, hvor meget man må tage med hjem fra ferien, når det gælder tobak og alkohol alt efter, om man har holdt ferie i et EU-land eller uden for EU. Derfor er det en god idé lige at tjekke reglerne, inden man tager afsted, fortæller underdirektør i SKAT Preben Buchholtz.

Truede dyr og planter
På de fleste ferierejsemål kan man blive tilbudt varer, som er fremstillet af truede dyr og planter. Hvis man tager truede dyr, planter eller souvenirs fremstillet af disse med hjem uden tilladelse, er man ikke kun med til at udrydde unikke dyre og plantearter, men man overtræder også lovgivningen.

- Hvis man er i tvivl, om det er lovligt at tage en souvenir med hjem, så er det bedste råd, at lade være. Selvom det er lovligt at købe varen i det pågældende land, er det ikke sikkert, at det er lovligt at tage den med hjem til Danmark, forklarer Preben Buchholtz.

Pas på kopivarer
På sommerferien kan man ofte støde på lidt for gode tilbud, og man skal være opmærksom på, at der kan være tale om kopivarer, som fx er ulovlige at indføre til Danmark, og som kan være farlige for bl.a. helbredet.

- Engang var det typisk luksusvarer som tasker, ure og solbriller, der blev ulovligt kopieret, men i dag er tendensen, at der forfalskes alle typer af produkter blandt andet kosmetik, legetøj, madvarer, lægemidler og elektronik. Der er ingen kontrol med, hvordan varerne fremstilles. Ud over at man kan risikere at sætte sit helbred på spil ved at købe kopivarer, kan nogle varer blive tilbageholdt med retslige konsekvenser efterfølgende, siger Preben Buchholtz.

Læs mere om toldreglerne på www.skat.dk/rejs eller kig på http://www.stoppiratkopiering.dk/forbruger/undgaa-kopivarer.aspx

Tjekliste til shopping-turen

  • Er prisen mistænkelig lav?
  • Er kvaliteten dårligt, fx ujævne sømme i tekstiler og læder?
  • Lugter varen af lim, plastic eller kemikalier?
  • Er emballage, tekst og billeder af dårlig kvalitet?
  • Er salgsstedet usædvanligt ift. varens image? 


 

        

              

Hent grafik: Inden for EU og Uden for EU

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818