Dato for udgivelse
14 Nov 2016 12:53
Resumé

Forskudsopgørelsen ligger klar til danskerne i morgen. Langt de fleste oplysninger om borgernes skatteforhold henter SKAT automatisk, men det kan stadig betale sig at bruge 10 minutter til at tjekke, at det hele passer. Så kan man nemlig undgå restskat og overraskelser på lønsedlen til januar.


SKAT får de fleste oplysninger om danskerne automatisk. Men derfor skal man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser. Det gælder fx befordringsfradrag og evt. lejeindtægter fra AirBnB.

- Langt de fleste oplysninger om borgernes skatteforhold får vi automatisk, og det gør det alt andet lige lettere for de fleste borgere. De behøver typisk kun at tænke på skat to gange om året, når vi sender forskuds- og årsopgørelse ud. Men så er det til gengæld også en rigtig god ide at bruge 10 minutter og se, om det hele ser fornuftigt ud, siger kontorchef Jørgen Wissing Jensen.

Forskudsopgørelsen bygger bl.a. på data fra forskudsopgørelsen for 2016 og årsopgørelsen for 2015. Derfor er det især vigtigt at tjekke forskudsopgørelsen, hvis der er sket væsentlige ændringer i ens liv. Disse ændringer kan bl.a. dreje sig om:

 • Nyt job (mere eller mindre i løn)
 • Mistet job
 • Gået på pension/efterløn
 • Kørselsfradrag (befordringsfradrag)
 • Fradrag for renteudgifter (omlægning af lån, nyt lån m.m.)
 • Køb og salg af bolig
 • Start af virksomhed
 • Skilsmisse

Hvis tallene stemmer, og der ikke mangler noget, behøver man ikke gøre mere. Har man derimod ændringer eller tilføjelser, kan de oplyses til SKAT ved at:

 • Indtaste oplysningerne via TastSelv på skat.dk
 • Ringe til SKAT på 7222 2828
 • Via SKATs APP

Få hjælp til relevante fradrag
Det er muligt at få hjælp til hvilke fradrag, der kan være relevante. På baggrund af få spørgsmål om den enkelte borgers livsforhold, vises fradrag, der kan være relevante. Det sker via SKATs fradragsvejleder.

- Det skal være let at finde ud af hvilke fradrag, der kan være relevant for én. Derfor kan man via en guide på skat.dk hurtigt og nemt få information om fradrag, der kan være relevante for én, forklarer Jørgen Wissing Jensen.

Fradragsvejlederen kan findes på skat.dk/fradragsvejleder.

Udlejer man bolig via fx AirBnb, er det muligt på skat.dk at få hjælp til, hvad der skal forskudsregistreres på baggrund af forventede indtægter.
Beregnere kan findes på skat.dk/udlejning

Forskudsopgørelsen slår igennem til januar
Årets første lønseddel, januarlønnen, er der, hvor man første gang kan se konsekvensen af forskudsopgørelsen. For nogle kan det betyde tusinder af kroner i forskel. Derfor er det vigtig allerede nu at tjekke, om forskudsopgørelsen er korrekt.

Yderligere oplysninger: Journalister: 7237 0900; borgere: 7222 1818