Dato for udgivelse
28 Feb 2018 11:20
Resumé

Danskernes køb af bl.a. rengøring, havearbejde, børnepasning og handyman-arbejde via platformsbaserede tjenester på nettet er stigende. En tilladelse fra Skatterådet giver nu SKAT lov til at indhente oplysninger om, hvem der har udført arbejde, og hvad de har tjent fra fem platformsbaserede tjenester.


Danskerne bruger i stigende grad forskellige såkaldt platformsbaserede tjenester – fx en app-baseret udbyder af rengøring eller en hjemmeside – til at finde rengøringshjælp, hjælp til at passe børnene eller en ekstra hånd i haven. Hidtil har tjenesterne ikke skullet indberette udbydernes indtægter til SKAT, og dermed har det været svært at kontrollere, om der bliver betalt den rigtige skat.

Det bliver der nu lavet om på. Skatterådet har givet SKAT tilladelse til at indhente oplysninger om, hvilke personer der udbyder fx børnepasning, rengøring og havehjælp gennem de forskellige tjenester, og hvad de har tjent i 2017. På den måde kan skattemyndighederne bedre tjekke, om der er betalt den rigtige skat af indtægterne, når selvangivelsen er afleveret.

Har man udført et stykke arbejde gennem fx en app eller en hjemmeside i 2017, kan man stadig nå at selvangive indtægterne, inden fristen udløber.

- Vi vil jo helst, at borgerne selv indberetter deres indtægter – det er nemmest for alle. Med de nye oplysninger får vi mulighed for at kontrollere de personer, der ikke får det gjort. Derudover vil vi gerne samarbejde med de forskellige platforme om at sende målrettet information ud til de personer, der har udført et stykke arbejde, om, at de skal huske at selvangive indtægterne, og hvordan det skal opgøres, siger Søren Buus, der er underdirektør i SKAT.

Tilladelsen fra Skatterådet omfatter i alt fem forskellige platformsbaserede tjenester indenfor bl.a. rengøring, børnepasning og handyman-arbejde. Det formodes, at oplysningerne omfatter op mod 10.000 danske såvel som udenlandske borgere, der har udbudt deres arbejdskraft.

Se Skatterådets afgørelse

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818