Dato for offentliggørelse
08 Jun 2018 13:46
Landsdel
Hillerød
Resumé

Som et led i en landsdækkende aktion mod social dumping besøgte SKAT i torsdags seks virksomheder i Hillerød. SKAT fandt fejl og følger op i fem af de besøgte virksomheder.

 


En koordineret indsats mellem SKAT, Arbejdstilsynet og politiet førte i går til, at seks virksomheder i Hillerød-området blev kontrolleret for social dumping. I kølvandet på kontrolbesøgene følger SKAT op i fem af virksomhederne. Gårsdagens aktion fokuserede på byggebranchen og var årets fjerde landsdækkende aktion mod social dumping.

- Kontrollen fokuserer på at opretholde ordentlige forhold på arbejdspladserne, og det sker blandt andet ved, at vi kontrollerer om virksomheder og medarbejdere betaler den skat og moms, som de skal. Når vi rykker ud sker alt sammen stille og roligt, og de fleste virksomheder hilser os velkommen, siger funktionsleder i SKAT Ernst O. Nielsen

Virksomheder, som i går fik et besøg, var på forhånd udvalgt til kontrol. De tre myndigheder, som deltager i aktionen, fokuserer på hver sit område. SKAT kontrollerer, om virksomheder betaler korrekt skat og moms, Arbejdstilsynet sikrer ordnet arbejdsmiljø, mens politiet kigger bl.a. efter brugen af illegal arbejdskraft. SKAT talte i alt med fem udenlandske arbejdere i Hillerød.

- Vi ser forskellige typer af fejl. Nogle gange får vi øje på dem med det samme, fx hvis en medarbejder ikke er registreret hos SKAT. Andre gange kræver det, at vi borer lidt dybere, og vi må bede virksomhederne om at sende os flere informationer, siger Ernst O. Nielsen

Når SKAT indsamler og modtaget informationerne fra kontrolaktionerne holder de dem op imod de informationer, som SKAT allerede sidder inde med. Hvis ikke de stemmer overens, giver det et fingerpeg, om at papirerne ikke er i orden.

Resultater i hele landet 
SKAT var i går tilstede på flere arbejdspladser i hele landet. De landsdækkende aktioner mod social dumping finder sted otte gange om året. SKATs samlede resultater fra årets fjerde aktion viser, at ud af de 63 virksomheder, som SKAT besøgte, følger de op over for 44.

Sidste år blev der afsluttet i alt 2.831 kontroller, som resulterede i et nettoprovenu til betaling på 134 mio. kr.

- Vi bliver generelt taget godt imod, når vi aflægger virksomhederne et visit. Både chefer og medarbejder samarbejder, for vi har en fælles interesse i, at alle følger reglerne. Hver gang en enkelt virksomhed ikke følger reglerne i forhold til social dumping, bidrager de til unfair konkurrence, og det er ingen tjent med, siger Ernst O. Nielsen.

Udenlandske arbejdere ansat af danske arbejdsgivere skal betale skat af deres indtægt i Danmark. SKAT fokuserer derfor på, om de udenlandske arbejdere har et skattepersonnummer, om de bliver beskattet korrekt, og om virksomhederne betaler, hvad de skal i skat og moms. Samtidig vurderes udenlandske virksomheders skatte- og momsforhold.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; Borgere og virksomheder: 72 22 18 18