Dato for udgivelse
08 Apr 2005 10:57
Resumé
Kontrolaktion på massageklinikker i Sydsjælland viser, at der fortsat er massive problemer i branchen.

Som led i det stadig stærkere myndighedssamarbejde har ToldSkat Sydsjælland sammen med politiet i går gennemført en aktion mod sort og illegalt arbejde i massageklinikker i hele ToldSkat Sydsjællands område.

Baggrunden for aktionen er ToldSkat´s nye kontrolstrategi om at koncentrere indsatsen om den del af erhvervslivet, der ikke vil overholde gældende regler. Aktionen har været rettet mod massageklinikker. Formålet med aktionen var at sikre:

  • at indkomst ved intim-massage og udlejning af lokaler beskattes efter gældende regler
  • at massøserne momsregistreres med fremadrettet virkning
  • at der ikke uberettiget udbetales kontanthjælp og arbejdsløshedsunderstøttelse
  • at der ikke beskæftiges illegalt arbejdskraft

ToldSkat Sydsjælland besøgte i alt 35 massageklinikker, og traf i alt 44 personer, som arbejdede som massagepiger, vagt eller telefonpasser. En foreløbig opgørelse viser, at over halvdelen var på overførselsindkomster, at 32 ikke var momsregistreret, at 4 arbejdede illegalt i landet og blev anholdt, og at yderligere 3 forhold skal undersøges nærmere. En række forhold skal nu efterforskes nærmere af politiet, de sociale myndigheder og ToldSkat.

- Kontrolaktionen viser, at der er massive problemer i branchen. Branchen er velorganiseret, og der florerer store sorte pengebeløb, samtidig med at mange personer laver dobbeltsnyd, dvs. tjener sorte penge samtidig med, at de hæver overførselsindkomst. Hovedreglen er, at der ikke afregnes moms og skat til det offentlige, siger Per Jacobsen, planchef i ToldSkat Sydsjælland.

Resultatet af aktionen kan tilskrives det gode samarbejde mellem Politiet og ToldSkat Sydsjælland.

 

- På den baggrund vil vi også fremover have fokus på branchen, og vil gennemføre yderligere aktioner, tilføjer Per Jacobsen.

Kontakt: planchef Per Jacobsen, tlf. 22601140 eller funktionschef Lars Ellegaard tlf. 26200043.