Dato for udgivelse
29 Apr 2005 16:06
Resumé
Efter nogle år i støbeskeen får ToldSkat endelig en containerscanner. Torsdag var en delegation fra et kinesisk firma nemlig på besøg i Told- og Skattestyrelsen for at få en underskrift på ordren.


Billedet kan frit benyttes.

Containerscanneren kan vise et røntgenbillede af hele containere, der føres ind og ud af landet. ToldSkat får på 2-3 minutter et røntgenblik af en container og dermed et hurtigt billede af, om man forsøger at føre andre varer end dem, der angives, ind eller ud af landet. Scanneren bringer Danmark på højde med resten af Europa.

- Vi forventer, at det nye arbejdsredskab kan være med til at øge sikkerheden for gods, der sendes verden rundt, idet vi nu hurtigere kan identificere varer, der fx udgør en sikkerhedsrisiko. Og vi forventer, at containerscanneren vil hjælpe med at sikre en hurtig og smidig eksport til lande som fx USA, som stiller store krav til scanning af containere, siger retschef Claus Bruun Johannessen fra Told- og Skattestyrelsen.

- Erfaringer fra blandt andet Norge viser, at investeringen hurtigt kommer tilbage i form af øget produktivitet og mere effektivt kontrolarbejde, tilføjer Claus Bruun Johannessen.

Nu kan man nemlig nøjes med at gennemsøge de containere, hvor billedet viser mistænkelige ting som fx ligner våben. Som det er nu, risikerer man at skulle undersøge mange containere manuelt, før man finder de mistænkelige varer. I fremtiden kan man altså nå mere på kortere tid.

ToldSkat modtager scanneren omkring årsskiftet. Den er mobil og skal operere i hele landet, dog med base i Århus, idet en stor del af eksporten udgår herfra.

Kontakt: pressesekretær Katrine Bargisen, telefon 7237 0900