Dato for udgivelse
17 Aug 2005 13:17
Resumé

ToldSkat har fået foretaget en undersøgelse af danskernes skattemoral. Svarene viser en stigende skattemoral og en høj tillid til skattevæsenet, og undersøgelsen offentliggøres i dag.


Et bredt udsnit af den danske befolkning har vurderet, om det er OK at snyde i skat.

Undersøgelsen viser, at siden slutningen af 90erne er der sket et markant dyk i accepten af sort arbejde. Der er fortsat en bred accept af sort arbejde, men accepten er markant faldende hvad enten der er tale om at købe eller udføre sort arbejde. Der er også sket et fald i accepten af skattesnyd.

- Jeg er meget glad for, at danskerne ikke længere vil acceptere sort arbejde. Det viser, at kontrollen og fairplaykampagnen har virket og har øget danskernes vilje til at bidrage til fælleskassen og ikke snyde udenom, siger skatteminister Kristian Jensen.

Undersøgelsen viser også, at der er pæn tilfredshed med skattevæsenet i Danmark. Det gælder både tilliden til, at skattevæsenet beregner skatten rigtigt, og til at skattevæsenet er fair og retfærdigt.

ToldSkat planlægger at gentage undersøgelsen løbende for at kunne målrette kontrolindsatsen og servicen overfor borgere og virksomheder.

Læs undersøgelsen her.

Kontakt: kontorchef Niels Ebbesen 72 37 57 02 eller chefkonsulent Søren Pedersen 72 37 76 14