Dato for udgivelse
09 Sep 2005 15:29
Resumé
I denne uge har pressen bragt flere artikler om momssnyd i forbindelse med grænsehandel med bl.a. campingvogne. ToldSkat er ved at afklare, hvad der er "op og ned" på disse skriverier, og har derfor indledt undersøgelser af de grænsehandelskoncepter, der findes for campingvogne mv.

I Jyllands-Posten den 6. september 2005 kan man under overskriften: Grænsehandel: Aktion mod fiktiv handel til lav moms, læse, at ToldSkat nu sætter ind mod den kraftigt stigende grænsehandel til lav tysk moms, som i mange tilfælde foregår proforma. Artiklen følges op i JPs leder den 7. september 2005 under overskriften: Løn som forskyldt.

Tidligere på året har pressen bragt flere artikler om momssnyd i forbindelse med grænsehandel med bl.a. campingvogne. Artiklerne beskriver ofte den situation, at en dansker køber en campingvogn med den lavere tyske moms hos en dansk forhandler. Forhandleren og køberen følges ad til en tysk parkeringsplads, hvor campingvognen fysisk overdrages til køberen. Artiklerne stiller spørgsmålstegn ved det lovlige i den procedure.

For at få afklaret, hvad der er op og ned på disse skriverier har ToldSkat indledt undersøgelser af de grænsehandelskoncepter, der findes for campingvogne mv.

Undersøgelsen forventes afsluttet i løbet af efteråret.

Vi er opmærksomme på, at der kan være en usikkerhed blandt forhandlerne om lovligheden af det, de gør i dag, mens vi undersøger og analyserer området.

Det understreges derfor, at undersøgelsen er en fremadrettet øvelse, der sikrer, at købere af campingvogne mv. betaler den rigtige moms, og at der ikke snydes på vægten i grænsehandelen. Forhandlere, der indtil nu har indrettet sig i tillid til en dialog med ToldSkat, vil ikke blive mødt med et krav om efterbetaling.

Vil man i mellemtiden købe en campingvogn og være på den sikre side, kan man købe sin campingvogn i Danmark til dansk moms eller i Tyskland til tysk moms.

Ole Kjær
Told- og Skattedirektør

Yderligere information: pressesekretær Katrine Bargisen, telefon 72 37 09 00