Dato for udgivelse
26 Sep 2005 13:33
Resumé
ToldSkat Sydjylland har i weekenden besøgt byggepladser i trekantområdet.

ToldSkat har i weekenden kontrolleret nybyggeri af parcelhuse og har besøgt ca. 20 byggepladser fordelt på 6 steder i Sydjylland.

40 personer blev antruffet i gang med at udføre håndværksarbejde på nyopførsel af huse. Af de 40 personer var 3 polske håndværkere, hvis forhold undersøges nærmere.

Generelt var der rigtig meget aktivitet i de besøgte områder, og mange selvbyggere havde allieret sig med venner og bekendte til at hjælpe sig.

- Det er lovligt at udføre vennetjenester for hinanden, men ToldSkat traf så mange tømrere, murere og andre håndværkere, at vi spekulerer på, om det reelt er vennetjenester, der udføres, eller om det er sort arbejde, siger funktionschef Thorkild Berthelsen fra ToldSkat Sydjylland.

I 10 tilfælde konstateredes, at mesters bil blev benyttet til vennetjenester, og dette forhold skal nu undersøges nærmere.

ToldSkat vil nu efterfølgende undersøge, om der reelt blev udført sort arbejde, og om personerne eventuelt samtidig oppebærer dagpenge, sociale ydelser og lignende.

Yderligere oplysninger: Funktionschef Thorkild Bertelsen, ToldSkat Sydjylland, telefon 72 37 66 96