Dato for udgivelse
14 Nov 2005 16:02
Resumé

SKAT har forud for udsendelserne af forskudsopgørelserne stresstestet det nye telefonsystem. Testen viste, at der fortsat er tekniske fejl ved systemet, og at borgerne kan risikere lange ventetider eller at blive smidt af telefonlinjen. SKAT opfordrer derfor til at bruge TastSelv, som har den fordel, at man straks kan printe det nye skattekort ud.


SKAT har i den første tid efter fusionen haft en del tekniske problemer med det nye telefonsystem, som TDC har arbejdet på at løse. Fra den 16. november og to uger frem sender SKAT i alt 4,5 mio. forskudsopgørelser ud. Det giver traditionelt mange telefonopkald fra folk, som vil foretage ændringer. Derfor har SKAT foretaget en stresstest af det nye telefonsystem. Testen viste, at der fortsat er tekniske problemer:

- Sammen med TDC arbejder vi på højtryk for at få telefonerne til at virke, men der er desværre ingen garanti for, at telefonerne fungerer tilfredsstillende, når udsendelsen af forskudsopgørelser begynder, siger Told- og skattedirektør Ole Kjær og fortsætter:

- Selvom der sidder medarbejdere klar til at betjene de mange borgere, der erfaringsmæssigt ringer ind for at ændre deres forskudsopgørelser, er der alligevel risiko for, at ventetiden bliver uacceptabel lang eller i værste fald, at borgerne bliver smidt af linjen. Jeg vil derfor opfordre de borgere, som har mulighed for det, til enten at foretage ændringerne på nettet eller at henvende sig i det kommunale borgerservicecenter.

TastSelv - den hurtigste løsning
Alle borgere kan fra den 16. november gå ind i deres skattemappe på www.skat.dk og se deres forskudsopgørelse. Samtidig kan man foretage ændringer til forskudsopgørelsen via SKATs TastSelv løsninger. Som noget nyt er det fra i år af muligt at printe det nye skattekort ud direkte fra borgerens egen printer, straks efter ændringerne er foretaget. Hurtigere kan det ganske enkelt ikke ske. På TastSelv har SKAT også etableret en ny spørgsmål/svar funktion, hvor borgerne kan få svar på de hyppigste spørgsmål om forskudsopgørelsen.

Personlig betjening
Borgerne kan også henvende sig i det kommunale borgerservicecenter, hvor medarbejderne kan hjælpe med at foretage ændringer af forskudsopgørelsen og at printe nye skattekort ud. Endelig kan borgerne på traditionel vis indsende den rettede forskudsopgørelse til det lokale skattecenter.

Kontakt: Henriette Kinnunen, Presserådgiver, tlf. 72 37 09 00