Dato for udgivelse
25 Nov 2005 12:44
Resumé
Skattecenter Billund, Middelfart og Haderslev har sammen med politiet gennemført en ny fælles aktion i går mod sort og illegalt arbejde. Aktionen var rettet mod massageklinikker.

Aktionen er afviklet i tæt samarbejde med Pro Vejle/REDEN-STOP Kvindehandel, der er en institution, der tilbyder hjælp til kvinder, der har været udsat for kvindehandel, hvilket ofte er tilfældet for de illegale prostitueredes vedkommende.

Formålet med aktionen var at sikre:

  • at skat og moms afregnes efter gældende regler
  • at indkomst ved udlejning af lokaler til massageklinikker beskattes efter gældende regler
  • at overførselsindkomster, såsom kontanthjælp og arbejdsløshedsunderstøttelse ikke udbetales uberettiget
  • at der ikke arbejdes illegalt

I alt blev der aflagt besøg i 18 massageklinikker, hvor der blev truffet i alt 27 personer, som arbejdede som massagepiger, vagt eller telefonpasser.

- En kunde blev så overrasket over det massive opbud af politi og skattefolk, at han spurgte, om det ikke var møntvaskeriet. En anden kunde havde så travlt med at komme ud af døren, at han glemte sit tøj i klinikken, siger funktionschef Leif Christiansen fra Skattecenter Billund.

En foreløbig opgørelse af indsatsen viser, at meget få var momsregistreret, 4 personer er på overførselsindkomst, personer blev anholdt for ikke at kunne fremvise lovlig opholdstilladelse/arbejdstilladelse, og 5 personer med italiensk opholdstilladelse oplyste, at de slet ikke arbejdede på stedet, men blot var på besøg eller lignende.

- Kontrolaktionen viser, at der er massive problemer i branchen. Hovedreglen er, at der ikke afregnes eller kun afregnes mindre beløb i moms og skat til det offentlige. Derfor vil vi også fremover have fokus på branchen, og yderligere kontorl kan forventes, tilføjer Leif Christiansen.

En række forhold skal nu efterforskes nærmere af SKAT, politiet og de sociale myndigheder, før det endelige resultat af kontrollen kan gøres op. Bl.a. er det på nuværende tidspunkt ikke muligt endeligt at gøre op, hvor mange af de antrufne, der samtidig oppebærer sociale ydelser eller om indtægterne er opgivet til SKAT.

Kontakt: SKATs pressetelefon 72 37 09 00