Dato for udgivelse
05 Dec 2005 13:23
Resumé

De velkendte oplysningssedler, som langt de fleste danskere hvert år får ved årsskiftet, er snart passé. Fra årsskiftet afskaffes virksomhedernes underretningspligt til ansatte og kunder m.v.


Fra og med den 1. januar 2006 afskaffes virksomheders underretningspligt. Dvs. at danskerne ikke længere får tilsendt en årlig oplysningsseddel fra arbejdsgiver og pengeinstitut om de oplysninger, som er indberettet til SKAT. Det er dog en betingelse, at virksomhedernes indberetninger sker inden nogle fastsatte tidsfrister. Overholdes fristerne ikke, skal virksomhederne fortsat underrette den enkelte person:

- Det er en stor administrativ lettelse for virksomhederne, at de ikke længere skal underrette. Og for borgernes vedkommende har de selv adgang til oplysningerne, både på selvangivelsen og via TastSelv, siger Keld Borup, kontorchef i SKATs Borgerkontor og uddyber:

- Som noget nyt kan borgerne fra den 1. februar 2006 gå ind i deres skattemappe på SKATs hjemmeside og se de samlede indberetninger, som SKAT har modtaget for den pågældende person. Borgerne har også mulighed for at ringe til SKATs servicetelefon og bestille én samlet opgørelse over indberetningerne. Opgørelserne udsendes fra den 1. marts 2006.

SKAT har udsendt et nyhedsbrev, hvor der findes mere information om underretningspligtens afskaffelse.

Kontakt: SKATs pressefunktion, tlf. 72 37 09 00.