Dato for udgivelse
08 Apr 2016 15:58
Resumé

OECD har indkaldt internationale skattemyndigheder til møde om de såkaldte Panama-afsløringer.


På onsdag sender SKAT en delegation til Paris for at deltage i et hasteindkaldt OECD-møde om skattely. Mødet finder sted på baggrund af den verdensomspændende lækage af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Mødet giver internationale skattemyndigheder mulighed for at diskutere, hvordan man i fællesskab kan og skal reagere på de mange nye skatteoplysninger, som er kommet frem siden søndag, hvor 109 medier offentliggjorde dele af de såkaldte 'Panama-Papers'.

Fra dansk side deltager en delegation fra SKAT. Indsatsdirektør Jim Sørensen ser frem til mødet, og at skattemyndigheder fra en lang række lande får mulighed for at dele viden.

- Jeg er glad for, at OECD har taget initiativ til at samle skattemyndigheder fra OECD-landene. Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde. Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan SKAT kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse, siger Jim Sørensen.

SKAT blev i starten af januar 2016 bekendt med Panama-lækagen og har siden haft kontakt til internationale samarbejdspartnere for at få del i oplysningerne.

SKAT har fået tilkendegivelse fra de lande, som har indsigt i en del af lækagen om, at såfremt der i deres materiale findes oplysninger om danskere eller oplysninger, der er i det hele taget er relevant for Danmark, vil disse blive sendt til SKAT.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818