Hvis din virksomhed har hjemsted for sin økonomiske virksomhed i Danmark og sælger teleydelser og elektroniske ydelser eller radio- og tv-spredningstjenester til privatpersoner i lande inden for EU, kan din virksomhed blive registreret for One stop moms gennem EU-ordningen i Danmark. Hvis virksomheden har hjemsted uden for EU men også har et fast forretningssted i Danmark, kan virksomheden også blive registreret for One stop moms i Danmark.
Momsreglerne for salg af teleydelser og elektroniske ydelser og radio- og tv-spredningstjenester, der sælges til private forbrugere i EU afhænger af, om din virksomhed har
- et samlet salg af ydelser for over 10.000 euro (i udlandet)
- et samlet salg af ydelser for under 10.000 euro (i udlandet)
Ved salg for over 10.000 euro skal du indberette i forbrugerens hjemland
Som udgangspunkt skal moms for teleydelser og elektroniske ydelser og radio- og tv-spredningstjenester beregnes, indberettes og betales i det land, hvor ydelserne forbruges. Det vil sige i det land, hvor køberen af ydelser har bopæl.
Din virksomhed skal derfor registreres samt indberette og betale moms i alle de lande, hvor du sælger ydelserne, hvis virksomheden har et samlet salg af ydelser for over 10.000 euro (omregnet svarer det til 74.415 kr.) i udlandet i løbet af et kalenderår.
Derfor vil One stop moms-ordningen være en fordel for din virksomhed. Læs mere om hvorfor, i afsnittet One stop moms-ordningen gør det nemmere at indberette og betale moms.
Ved salg for under 10.000 euro kan du indberette i virksomhedens hjemland
Fra 1. januar 2019 gælder en ny regel, hvis virksomhedens salg af teleydelser og elektroniske ydelser og radio- og tv-spredningstjenester er mindre end 10.000 euro (omregnet svarer det til 74.415 kr.) på et kalenderår. Her skal du beregne, indberette og betale moms af ydelserne i det land, hvor virksomheden er etableret (har hovedsæde).
Din virksomhed behøver derfor ikke være tilmeldt One stop moms-ordningen, hvis I forventer at have et salg af One stop moms-ydelser for mindre end 10.000 euro i indeværende kalenderår (fx 2019), og det også var mindre end 10.000 euro i det foregående kalenderår (fx 2018). Du kan dog stadig godt vælge at tilmelde virksomheden til ordningen. Hvis virksomheden allerede er i One stop moms-ordningen, kan I også sagtens forblive i den og fortsætte med at afregne moms til forbrugerens hjemland.
Hvis du alligevel vælger at afregne moms i alle de lande, som virksomheden sælger One stop moms-ydelser i, skal du være opmærksom på, at det medfører et krav om, at virksomheden afregner moms på denne måde i en periode for mindst 2 kalenderår.
Når salget alligevel overstiger 10.000 euro i løbet af kalenderåret
Hvis virksomheden i løbet af et kalenderår alligevel opnår et salg, der er større end 10.000 euro, skal virksomhedens salg beregnes, indberettes og betales i det land, hvor ydelserne forbruges. I det kalenderår, hvor grænsen på 10.000 euro overstiges, gælder denne forpligtelse fra og med den levering, der medfører at virksomheden sælger for over 10.000 euro. Derfor kan virksomheden lade sig registrere til One stop moms-ordningen med virkning fra det tidspunkt, hvor grænsen på 10.000 euro overstiges.
Hvis du alligevel vælger at afregne moms i alle de lande, som virksomheden sælger One stop moms-ydelser i, skal du være opmærksom på, at det medfører et krav om, at virksomheden afregner moms på denne måde i en periode for mindst 2 kalenderår. Der gælder samme regel, hvis du melder virksomheden til One stop moms-ordningen.
One stop moms-ordningen gør det nemmere at indberette og betale moms
Med One stop moms-ordningen kan du vælge at registrere virksomheden i ét land og indberette og betale EU-moms der. Fordelen ved One stop moms-ordningen er, at du ikke skal indberette moms til hvert enkelt EU-land, men kan gøre det samlet til din virksomheds sædvanlige skattevæsen (Skattestyrelsen i Danmark).
Faktureringsreglerne bliver ændret pr. 1. januar 2019
Hidtil har virksomheder i One stop moms-ordningen været forpligtet til at bruge de faktureringsregler, som gælder i forbrugerens hjemland.
Fra 1. januar 2019 skal virksomheder i stedet bruge faktureringsreglerne i det EU-land, hvor virksomheden er blevet tilmeldt One stop moms-ordningen.