Storbritannien har besluttet sig for at forlade EU. Det skete den 31. januar 2020. Fra den 1. februar og resten af 2020 vil der dog være en overgangsperiode, hvor reglerne for handel mellem EU og Storbritannien ikke bliver ændret.

Hvis din virksomhed har udgifter i Storbritannien i forbindelse med din virksomheds momspligtige aktiviteter, kan du søge om at få moms betalt tilbage. Det hedder momsrefusion.

Eksempler på køb, du typisk kan få tilbagebetalt momsen af:

  • Persontransport
  • Brændstof
  • Hotelophold
  • Restaurantbesøg
  • Adgang til messer

I overgangsperioden fra 1. februar 2020 til 31. december 2020, vil reglerne for handel mellem EU og Storbritannien ikke blive ændret. Derfor kan du som udgangspunkt søge om momsrefusion fra Storbritannien for køb i 2019 via Tast Selv Erhverv frem til fristen 30. september 2020, som du plejer.

Skattestyrelsen anbefaler dog, at du ansøger om momsrefusion inden d. 31. januar 2020, hvis det er muligt, da der kan opstå usikkerhed omkring ansvar og forpligtelser i forbindelse med overgangsperioden.

Når overgangsperioden udløber, anbefaler vi, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

Det er Storbritanniens regler, som bestemmer, om du kan få momsen tilbage. Hvis leverandøren har opkrævet moms ved en fejl, skal du kontakte leverandøren.

Læs mere om momsrefusion for køb i udlandet.

I overgangsperioden fra 1. februar og frem til 31. december 2020 bør der være digital forbindelse mellem det danske og det britiske momsrefusionssystem, men der kan opstå usikkerhed omkring ansvar og forpligtelser i forbindelse med overgangsperioden.

Derfor anbefaler Skattestyrelsen, at du søger om momsrefusion for køb i Storbritannien i 2019 i god tid inden fristen 30. september 2020, og hvis muligt, allerede inden d. 31. januar 2020.

Efter overgangsperioden vil der ikke længere være en digital forbindelse. Det betyder, at alle processer bliver manuelle, og ansøgninger om momsrefusion skal sendes med post.

Du kan søge digitalt for første, andet og tredje kvartal 2019, som du plejer, dog senest når overgangsperioden udløber (som den lige nu er sat til at gøre den 31. december 2020).

Det vil ikke være muligt at søge om momsrefusion fra Storbritannien digitalt, når de har forladt EU. Skattestyrelsen regner med, at Storbritannien laver en ansøgningsblanket, som sandsynligvis vil være at finde på gov.uk/vat-returns. Vi anbefaler dog, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

Kladder, hvor Storbritannien indgår helt eller delvist, kan ikke færdiggøres og afsendes, når Storbritannien har forladt EU. Hvis du alligevel forsøger, vil det se ud som om ansøgningen er afsendt til Storbritannien. Ansøgningen vil dog ikke komme frem til de britiske skattemyndigheder (HMRC), da Storbritanniens forbindelse til momsrefusionssystemet bliver lukket, når Storbritannien forlader EU.

Hvis du har en ansøgning, der indeholder oplysninger til flere lande, er du derfor nødt til at fjerne eventuelle oplysninger om Storbritannien, hvis resten af ansøgningen skal komme frem til de øvrige skattemyndigheder.

Når Storbritannien har forladt EU, forsvinder den automatiske validering af momsregistreringen i Danmark, da du ikke længere skal søge om momsrefusion via momsrefusionssystemet. Derfor skal du i stedet ansøge Skattestyrelsen om at dokumentere din virksomheds momsregistrering via blanket 31.015.

Skattestyrelsen anbefaler, at du sender ansøgninger og forespørgsler pr. post og ikke via mail.

Postadresse

VAT Overseas Repayment Unit,
S1250,
Benton Park View,
Newcastle-Upon-Tyne.
NE98 IYX

Kontakt

Tel: (+44) (0) 3000 545 316
Fax: (+44) (0) 3000 556 302
newcastle.oru@hmrc.gsi.gov.uk 

Har du spørgsmål om momsrefusion?

Ring direkte til 72 38 04 40.