Hvis din virksomhed har udgifter i Storbritannien i forbindelse med din virksomheds momspligtige aktiviteter, kan du søge om at få moms betalt tilbage. Det hedder momsrefusion.

Eksempler på køb, du typisk kan få tilbagebetalt momsen af:

  • Persontransport
  • Brændstof
  • Hotelophold
  • Restaurantbesøg
  • Adgang til messer

Skattestyrelsen anbefaler dog, at du ansøger om momsrefusion hos de britiske skattemyndigheder for køb i 2019 via momsrefusionssystemet i TastSelv Erhverv inden den mulige skæringsdato for Brexit (som lige nu er sat til den 31. januar 2020). Efter Brexit vil du ikke kunne benytte momsrefusionssystemet til britiske forhold. 

Vi anbefaler derfor, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien efter Brexit, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

Det er Storbritanniens regler, som bestemmer, om du kan få momsen tilbage. Hvis leverandøren har opkrævet moms ved en fejl, skal du kontakte leverandøren.

Læs mere om momsrefusion for køb i udlandet.

Skattestyrelsen anbefaler, at du søger om momsrefusion for køb i Storbritannien i 2019 i god tid inden fristen 30. september 2020. Efter den mulige skæringsdato for Brexit (som lige nu er sat til den 31. januar 2020), vil der ikke længere være en digital forbindelse mellem det danske og det britiske momsrefusionssystem. Det betyder, at efter Brexit bliver alle processer manuelle, og ansøgninger om momsrefusion skal sendes med post.

Du kan søge digitalt for første, andet og tredje kvartal 2019, som du plejer, dog senest på den mulige skæringsdato for Brexit (som lige nu er sat til den 31. januar 2020).

Det vil ikke være muligt at søge om momsrefusion fra Storbritannien digitalt efter Brexit. Skattestyrelsen regner med, at Storbritannien laver en ansøgningsblanket, som sandsynligvis vil være at finde på gov.uk/vat-returns. Vi anbefaler dog, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

Kladder, hvor Storbritannien indgår helt eller delvist, kan ikke færdiggøres og afsendes efter Brexit. Hvis du alligevel forsøger, vil det se ud som om ansøgningen er afsendt til Storbritannien. Ansøgningen vil dog ikke komme frem til de britiske skattemyndigheder (HMRC), da Storbritanniens forbindelse til momsrefusionssystemet bliver lukket efter Brexit.

Hvis du har en ansøgning, der indeholder oplysninger til flere lande, er du derfor nødt til at fjerne eventuelle oplysninger om Storbritannien, hvis resten af ansøgningen skal komme frem til de øvrige skattemyndigheder.

Efter Brexit forsvinder den automatiske validering af momsregistreringen i Danmark, da du ikke længere skal søge om momsrefusion via momsrefusionssystemet. Derfor skal du i stedet ansøge Skattestyrelsen om at dokumentere din virksomheds momsregistrering via blanket 31.015.

Skattestyrelsen anbefaler, at du sender ansøgninger og forespørgsler pr. post og ikke via mail.

Postadresse

VAT Overseas Repayment Unit,
S1250,
Benton Park View,
Newcastle-Upon-Tyne.
NE98 IYX

Kontakt

Tel: (+44) (0) 3000 545 316
Fax: (+44) (0) 3000 556 302
newcastle.oru@hmrc.gsi.gov.uk 

Har du spørgsmål om momsrefusion?

Ring direkte til 72 38 04 40.