Hvis din virksomhed har udgifter i Storbritannien i forbindelse med din virksomheds momspligtige aktiviteter, kan du søge om at få moms betalt tilbage. Det hedder momsrefusion.

Eksempler på køb, du typisk kan få tilbagebetalt momsen af:

  • Persontransport
  • Brændstof
  • Hotelophold
  • Restaurantbesøg
  • Adgang til messer

Skattestyrelsen anbefaler dog, at du ansøger om momsrefusion hos de britiske skattemyndigheder for køb i 2018 via momsrefusionssystemet i TastSelv Erhverv inden den 29. marts 2019. Fra den 30. marts 2019 vil du ikke kunne benytte momsrefusionssystemet til britiske forhold. 

Vi anbefaler derfor, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien efter Brexit, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

Det er Storbritanniens regler, som bestemmer, om du kan få momsen tilbage. Hvis leverandøren har opkrævet moms ved en fejl, skal du kontakte leverandøren.

Læs mere om momsrefusion for køb i udlandet.

Skattestyrelsen anbefaler, at du søger om momsrefusion for køb i Storbritannien i 2018 i god tid inden 29. marts 2019 . Efter Brexit vil der ikke længere være en digital forbindelse mellem det danske og det britiske momsrefusionssystem. Det betyder, at efter 29. marts bliver alle processer manuelle, og ansøgninger om momsrefusion skal sendes med post.

Det vil ikke være muligt at søge om momsrefusion fra Storbritannien digitalt for 2019 og frem. Skattestyrelsen regner med, at Storbritannien udarbejder en ansøgningsblanket, som sandsynligvis vil være at finde på gov.uk/vat-returns. Vi anbefaler dog, at du venter med at søge om momsrefusion fra Storbritannien, til Storbritannien oplyser, hvilken proces man skal bruge.

En ansøgning om momsrefusion skal dække en periode på mindst 3 måneder, op til et år eller resten af et kalenderår. Det betyder, at der er en række usikkerheder i forbindelse med refusion af moms for køb i perioden 1. januar – 29. marts 2019.

Hvis du skal lave en kvartalsansøgning til Storbritannien for første kvartal 2019, anbefaler vi, at du kun medtager fakturaer for 1. januar – 29. marts 2019. Fakturaer udstedt 30. og 31. marts 2019 kan du tage med i en ansøgning for hele året.

Kladder, hvor Storbritannien indgår helt eller delvist, kan ikke færdiggøres og afsendes efter Brexit. Hvis du alligevel forsøger, vil det se ud som om ansøgningen er afsendt til Storbritannien. Ansøgningen vil dog ikke komme frem til de britiske skattemyndigheder (HMRC), da Storbritanniens forbindelse til momsrefusionssystemet bliver lukket efter Brexit.

Hvis du har en ansøgning, der indeholder oplysninger til flere lande, er du derfor nødt til at fjerne eventuelle oplysninger om Storbritannien, hvis resten af ansøgningen skal komme frem til de øvrige skattemyndigheder.

Efter Brexit forsvinder den automatiske validering af momsregistreringen i Danmark, da du ikke længere skal søge om momsrefusion via momsrefusionssystemet. Derfor skal du i stedet ansøge Skattestyrelsen om at dokumentere din virksomheds momsregistrering via blanket 31.015.

Skattestyrelsen anbefaler, at du sender ansøgninger og forespørgsler pr. post og ikke via mail.

Postadresse

VAT Overseas Repayment Unit,
S1250,
Benton Park View,
Newcastle-Upon-Tyne.
NE98 IYX

Kontakt

Tel: (+44) (0) 3000 545 316
Fax: (+44) (0) 3000 556 302
newcastle.oru@hmrc.gsi.gov.uk 

Har du spørgsmål om momsrefusion?

Ring direkte til 72 38 04 40.