Storbritannien har besluttet sig for at forlade EU. Det skete den 31. januar 2020. Fra den 1. februar 2020 til den 31. december 2020 vil der være en overgangsperiode, hvor reglerne for samhandel mellem EU og Storbritannien vil være uændrede.

Fra den 1. januar 2021 er Storbritannien ikke længere et land i EU, og der vil derfor gælde andre regler for handel med Storbritannien, både når du rejser som turist, og når du handler på nettet.

Nedenfor kan du læse, hvad det betyder for dig som privatperson. 

Når du køber en vare på nettet fra et land uden for EU, kommer der ofte ekstra udgifter oven i den pris, der står på selve varen.

Hvis du køber varer for mere end 80 kr., skal du altid betale moms. Hvis du køber varer for mere end 1.150 kr., skal du både betale told og moms. Hvor meget du skal betale i told, afhænger af den specifikke vare. 

Læs mere, og find svar på dine spørgsmål om handel med lande uden for EU.

Få hjælp til at beregne din told

Med vores toldberegner kan du beregne, hvor meget du skal betale i told.

Du skal betale told og afgifter, når du ankommer til Danmark fra et land uden for EU, hvis du har købt varer for over:

  • 3.250 kr., hvis du ankommer til Danmark med fly eller skib
  • 2.250 kr., hvis du ankommer med andre transportformer

Hvis du har købt varer i et land uden for EU og på vej hjem mellemlander med fly i et EU-land, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Reglerne gælder kun for varer, du fysisk har med dig.

Læs mere om rejser uden for EU.

Når du får tilsendt en gave fra en anden privatperson fra et land uden for EU, skal du som regel betale told og moms, hvis gavens værdi er over 360 kr.

Læs mere om gaver sendt fra lande uden for EU.

Har du spørgsmål om told?