Skattestyrelsen har tirsdag den 17. marts 2020 sendt brev afsted til 140.000 borgere med en personligt ejet virksomhed. De fleste modtager det i deres private digitale postkasse, men nogle få modtager det kun via brevpost på et senere tidspunkt. Du kan se brevet her: 


Kære virksomhedsejer

I den aktuelle situation, hvor samfundet går ned i gear pga. coronavirus, bliver ikke mindst erhvervslivet ramt på likviditeten. Det gælder også de personligt ejede virksomheder som din, hvor mange i disse dage oplever en faldende omsætning.

Hvad kan du gøre her og nu?

Hvis du oplever, at dit overskud af virksomhed pludselig er blevet mindre, kan du selv rette fremtidige B-skatterater i din forskudsopgørelse. Så får du automatisk nye indbetalingskort til de resterende måneder af året.

Sådan retter du din forskudsopgørelse

  1. Log på TastSelv Borger

  2. Ret dit overskud af virksomhed i forskudsopgørelsen for 2020 (felt 221).

Husk: Viser ændringen, at du ikke skal betale en rate i marts, skal du inden den 20. marts huske selv at annullere betalingen til PBS. Når situationen har normaliseret sig, kan du selvfølgelig rette dit overskud i din forskudsopgørelse igen, så tallene passer, og du undgår en restskat.

Vil du vide mere?

Vi opdaterer løbende siden skat.dk/corona med relevant information for virksomheder. Har du brug for yderligere information, er du velkommen til at kontakte os alle hverdage på 72 22 12 39.

Venlig hilsen

Skattestyrelsen


Du kan læse meget mere om ændring af B-skat i afsnittet Ændringer ift. betaling af B-skat på siden Hjælpepakke til virksomheder - spørgsmål og svar