Dato for udgivelse
21 Jan 2009 10:25
Resumé

Spillemyndigheden og politiet har ved målrettede aktioner kort før jul beslaglagt 16 ulovlige spilleautomater.


Spillemyndigheden, SKAT i Høje-Taastrup og politiet har lige før jul foretaget målrettede aktioner mod ulovligt opstillede spilleautomater. 14 automater blev beslaglagt tre steder i hovedstadsområdet. Ved en lignende aktion i Skattesamarbejde Midtjylland blev to spilleautomater beslaglagt.

- Vi har hele tiden fokus på ulovlige spilleautomater. Og vi rykker ud med vores lokale repræsentanter i SKAT og politiet når vi hører om ulovlige spilleautomater, forklarer chefkonsulent Jan Madsen fra Spillemyndigheden.

I hele 2008 har politiet og Spillemyndigheden i samarbejde beslaglagt ca. 50 ulovlige spilleautomater. Hovedparten er såkaldte pokerautomater, der ikke kan godkendes som lovlige spilleautomater, fordi både indskud og gevinster er større end tilladt.

- Generelt er spilleautomatmarkedet velordnet og vi har en god dialog med branchen. Det vil vi gerne have fortsætter i fremtiden. Derfor vil vi i 2009 fortsat have fokus på ulovlige spilleautomater, og vi sætter hårdt ind, når vi opdager dem, fortæller Birgitte Sand, der er chef for Spillemyndigheden.

I Danmark er der i dag opstillet omkring 27.000 lovlige spilleautomater, der hver eneste dag automatisk indberetter oplysninger til et centralt overvågningssystem. Spillemyndigheden har ansvaret for udstedelse af tilladelser til opstilling af spilleautomater og fører udover kontrol med spilleautomatområdet også kontrol med Danske Spil og Klasselotteriet.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00, borgere og virksomheder: 72 22 18 18.