Dato for udgivelse
18 Feb 2009 10:45
Resumé

Danskerne vil have deres skat på plads med det samme. I perioden fra 2. til 19. februar i år kan borgerne med TastSelv på internettet indberette de indtægter og fradrag for 2008, som SKAT ikke har oplysninger om. Og dette tilbud har danskerne taget til sig.


Tilbuddet om at indberette indtægter og fradrag til SKAT er blevet fantastisk modtaget af landets borgere. Med indberetningen kan man allerede med årsopgørelsen se om man har penge til gode - eller det modsatte - hos SKAT:

- Siden vi åbnede for tidlig indberetning har 268.000 danskere benyttet sig af muligheden. Det er betydelig flere end sidste år. Det er et utroligt flot resultat, siger Richard Hanlov, vicedirektør i SKAT.

- Vi kan især se en stor effekt hos de borgere, der har tilmeldt sig vores servicefunktion og derigennem oplyst SKAT deres mobilnummer eller e-mailadresse. Når vi sender borgerne en sms, så oplever vi et massivt tryk på kedlerne, udtaler Richard Hanlov videre

De vigtigste ting, som SKAT ikke har oplysninger om, er befordringsfradrag, fradragsberettiget børne- og underholdsbidrag, privat dagpleje, indtægt ved sommerhusudleje m.v.  

- Jeg kan kun opfordre til, at flere borgere gør brug af tilbuddet. Får vi oplysningerne senest den 19. februar, kan tallene komme med på årsopgørelsen, og borgerne får dermed hurtigere svar på årets skatteresultat, siger Richard Hanlov.

Man oplyser tallene via TastSelv på www.skat.dk/tastselv. Her kan man også læse mere om TastSelv.

Fra den 12. marts kan årsopgørelsen ses på den enkelte borgers Skattemappe på TastSelv. Fra den 25. marts sendes årsopgørelsen ud til i papirudgave til alle borgere, med mindre dette er fravalgt i Skattemappen,

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00, borgere: 72 22 18 18