Dato for udgivelse
13 Mar 2009 15:46
Resumé

Ved en fejl er bidrag til PFA's gruppelivsforsikring ikke med på årsopgørelsen for omkring 225.000 borgere. PFA og SKAT retter fejlen og de berørte vil få en ny årsopgørelse.


Bidrag til gruppelivsforsikringer er B-skattepligtigt og bliver automatisk indberettet og påført årsopgørelsen. Ved en fejl er bidrag til blandt andet PFA's gruppelivsforsikring beklageligvis ikke blevet indberettet korrekt til årsopgørelsen. 225.000 danskere vil få en ny årsopgørelse.

- Vi har været i dialog med PFA Pension og har aftalt, at vi laver en ny årsopgørelse for alle berørte. Den nye årsopgørelse vil ligge klar i Skattemappen på skat.dk fra den 27. marts, oplyser Klaus Østergård Jensen, der er kontorchef i SKAT.

Da SKAT automatisk retter fejlen er det vigtigt, at man ikke selv indberetter det manglende beløb.

Den nye årsopgørelse ligger klar i Skattemappen på skat.dk fra den 27. marts. Den trykte årsopgørelse, der er på vej til borgerne med post fra den 25. marts, vil ikke være rettet. En ny trykt årsopgørelse med bidrag til gruppelivsforsikringen vil blive udsendt fra den 20. april.

PFA Pension vil i den kommende uge sende alle berørte kunder et brev med information om, hvilken betydning det har for den enkelte.

- Det er meget beklageligt, at en stor del af vore kunder er omfattet af denne fejlindberetning. Det er vigtigt at understrege, at for langt de fleste er der tale om få hundrede kroner i fejl i årsopgørelsen. Vi er i fuld gang med at informere de berørte. Vi vil opfordre kunderne til at afvente brevet fra PFA, der sendes i næste uge, siger Thomas Torp, der er public affairs direktør i PFA.

Yderligere oplysninger:
SKAT:
Journalister: 72 37 09 00
Borgere: 72 22 18 18

PFA:
Pressekontakt: Thomas Torp, public affairs direktør: 25 21 85 80
Kundecenter tlf. 70 12 50 00