Dato for udgivelse
07 Apr 2009 12:25
Resumé

I sidste uge var SKAT København på årets første Fairplay-aktion, hvor SKAT sammen med andre myndigheder tjekkede, at virksomhederne spiller fair og overholder reglerne.


SKAT København har i samarbejde med Københavns Politi, Arbejdsdirektoratet, Fødevaremyndighederne og Københavns Kommune i sidste uge indledt "Fairplay-sæsonen" med at kontrollere en række restauranter og take away-forretninger. Spisestederne blev blandt andet kontrolleret for sort arbejde og socialt bedrageri.  

- Resultatet af de uanmeldte besøg viser desværre med al tydelighed, at en intensiv indsats fortsat er nødvendig. Vi kontrollerede 24 virksomheder og 88 personer. Det viste sig, at 26 kan mistænkes for at arbejde sort. Derudover arbejdede syv udlændinge illegalt og Fødevaremyndighederne måtte give en bøde på stedet for manglende korrekt opbevaring af fødevarer, fortæller Lisbet Hedelund, SKATs tovholder for årets Fairplay-aktioner.

De syv udlændinge blev anholdt på stedet. Politiet kan desuden give virksomheden en bøde for at bruge illegal arbejdskraft. Ét sted blev der fundet et oversavet jagtgevær og en baseball-kølle placeret under disken, hvorfor kriminalpolitiet blev tilkaldt. Også her blev der foretaget en anholdelse. 

- Vi har rigtig gode erfaringer fra de tidligere år med fairplay-aktionerne, som i 2009 vil foregå over hele året og ikke som hidtil i forud fastsatte perioder. Der er desværre stadig virksomheder og personer i mange brancher som ganske enkelt ikke ønsker at spille fair. Vi vil ikke finde os i snyd, og derfor går vi igen på kontrol, siger Lisbet Hedelund

De brancher, som kan forvente at blive set nærmere på, er blandt andet markeder, avisdistribution, restauranter, værtshuse, kiosker, grønthandlere, fiskere, reklameuddelere, massageklinikker og mekanikere.

Yderligere oplysninger: journalister 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18.