Dato for udgivelse
16 Apr 2009 10:21
Resumé

SKAT går nu målrettet efter de danskere, der på trods af at deres virksomhed er tvangsafmeldt eller nægtet registrering, fortsætter ufortrødent. Ejerne risikerer bøde eller fængsel i op til halvandet år.


Sidste år var der i alene i København over 450 virksomheder, som SKAT enten havde tvangsafmeldt eller nægtet registrering. En stikprøve viste, at knap halvdelen alligevel drev virksomhed uden at betale moms og A-skat.

- Sidste års undersøgelse gjorde det klart for os, at det her er noget, vi skal gøre noget ved. Derfor går vi nu efter ulovlige virksomheder i hele landet, så vi kan få sat en stopper for den unfair konkurrence, disse virksomheder udsætter de lovlydige virksomheder for, fortæller Gert K. Jensen, afdelingsleder i SKAT København.

De virksomheder, som SKAT har i søgelyset, er virksomheder, som enten er blevet tvangsafmeldt eller er blevet nægtet registrering.

- De her virksomheder snyder statskassen for rigtig mange penge, og derfor står man til bøde eller i grove tilfælde til fængsel i op til halvandet år, forklarer Gert K. Jensen, og fortsætter:

- Vi kigger også på virksomheder, der i fare for at blive tvangsafmeldt. Det vil sige virksomheder som nok er registret, men som ikke afregner eller angiver moms og A-skat.

Ejere af virksomheder, som ikke har forholdene i orden, kan kontakte SKAT og få hjælp til enten at få virksomheden registreret eller afmeldt.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; virksomheder: 72 22 18 18