Dato for udgivelse
24 Apr 2009 09:42
Resumé

5,25 mio. gange er årsopgørelser blevet vist via Skattemappen, og 746.000 gange er årsopgørelserne blevet ændret digitalt, siden den 12. marts hvor årsopgørelsen lå klar i Skattemappen på skat.dk. Man kan stadig nå at ændre - til og med 3. maj.


Hvis der er forkerte oplysninger - eller der mangler nogle - på årsopgørelsen, kan man stadig nå at få det med. I TastSelv på skat.dk kan man indtaste oplysninger til årsopgørelsen til og med 3. maj. Hvis man har en udvidet selvangivelse eller en selvangivelse for begrænset skattepligtige, kan man give sine oplysninger til og med 1. juli.

Der har indtil nu - og sammenlignet med samme periode sidste år - været mere end dobbelt så mange borgere, der har trykket "Vis årsopgørelsen" på skat.dk. Knap to mio. borgere har set deres årsopgørelse på skat.dk, og i alt har der været 5,25 mio. visninger af en årsopgørelse.  

- Det er vi glade for, da vi gerne ser, at så mange borgere som muligt bruger skat.dk til at se og ordne deres årsopgørelse, og at de ikke har behov for at få den på papir. Det sparer både penge og ressourcer hos os, men det er også mere overskueligt for borgeren, og de får hurtigere besked om deres skat, siger kontorchef Klaus Østergård Jensen.

Ja tak eller nej tak til årsopgørelse med posten
I år er borgerne blevet bedt om at sige ja eller nej tak til også at få årsopgørelsen med posten, når de har fået vist deres digitale årsopgørelse på skat.dk.

- En halv million borgere har sagt nej tak til at få årsopgørelsen på papir. Det tal skulle meget gerne blive større næste gang. I Skattemappen har man det bedste overblik over sine skatteoplysninger og årsopgørelser, og de bliver ikke væk i papirbunkerne derhjemme, fortæller Klaus Østergård Jensen.

Færre har brug for at ændre årsopgørelsen
I år har der foreløbigt været 746.000 ændringer af årsopgørelser via TastSelv, og det er cirka det samme som sidste år.

- Der er færre og færre, der behøver at ændre deres årsopgørelser, fordi vi for hvert år får flere og flere oplysninger automatisk. Jo flere oplysninger vi får med fra start, jo færre har brug for at ændre årsopgørelsen, siger Klaus Østergård Jensen.

De nye ting, der automatisk er med på årsopgørelsen i år, er gavebeløb til velgørende foreninger og kørselsfradraget for en lang række borgere.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; borgere: 72 22 18 18