Dato for udgivelse
17. juni 2009
Resumé

46 millioner kroner. Så meget havde aktieejere, der handler på internettet, ikke selvangivet for 2007. SKAT har kontrolleret 250 borgere, der har fået deres indkomst forhøjet.


SKAT har via et landsdækkende projekt haft fokus på folk, der handler aktier på udenlandske internetbørser. Det har medført skatteforhøjelser på i alt 46 millioner kroner for 2007, hvilket giver skatteindbetalinger på 22 millioner kroner.

- Vi har fået oplysninger om, hvem der handler på internettet, og hvilke papirer de har handlet. Oplysningerne kommer fra udenlandske internetbørser og skattemyndigheder, og vi har på den baggrund tjekket en række selvangivelser og set, hvem der ikke har selvangivet korrekt, siger Rikke Johansen, tovholder på indsatsprojektet.

SKAT sender i denne uge servicebreve til over 500 danskere, som vi ved handler aktier på nettet for at vejlede om reglerne. Formålet er at få flere til at selvangive korrekt for indkomståret 2008.

- Vores kontrol har vist, at rigtig mange ikke følger reglerne. På et område som dette her, hvor reglerne kan virke komplicerede viser vores erfaring, at vi kommer rigtig langt med vejledning. Langt de fleste danskere vil gerne betale deres skat. Derfor sender vi nu servicebreve til folk med vejledning om reglerne, og der er også hjælp at hente på skat.dk/aktier. Desuden kan man i TastSelv på skat.dk benytte funktionen Beregn aktier til at udregne præcist, hvad man skal indberette, fortæller Rikke Johansen, der fortsætter:

- Vi gør alt, hvad vi kan for at vejlede, men hvis der herefter stadig er nogen, der ikke selvangiver korrekt, så handler det nok mere om modvilje end manglende kendskab til reglerne og så griber vi til kontrol. Så hvis man har handlet aktier på internettet i 2008, kan man godt vente kontrol fra SKAT, hvis der ikke er selvangivet korrekt.

Ejere af aktier skal selv indberette tab og gevinster samt udbytte på aktier handlet over udenlandske internetbørser. Fristen for selvangivelse for indkomståret 2008 er den 1. juli 2009.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 90 00; borgere og virksomheder: 72 22 18 18.