Dato for udgivelse
17 Jun 2009 09:51
Resumé

 SKAT tager på Fairplay-Tour og spiller samtidig selv fairplay. Derfor kan alle følge med i hvor, hvornår og i hvilken branche SKAT kommer på besøg.


Hovedparten af danske virksomheder betaler gerne deres skat og har samtidig papirerne i orden. Der er dog undtagelser. Derfor tager SKAT rundt i landet og gennemfører målrettede Fairplay-aktioner i samarbejde med andre myndigheder. Da SKAT selv spiller fairplay, kan enhver følge med i hvor, hvornår og i hvilken branche SKAT næste gang kommer på besøg.

- Vi har valgt at spille med åbne kort, så alle har en fair mulighed for at gøre tingene rigtigt. På skat.dk kan man derfor følge med i vores aktioner, ligesom vi annoncerer i lokalaviserne, når vi besøger et bestemt område ude i landet. Kender man til en virksomhed, som har lidt svært ved at overholde spillereglerne, kan man desuden tippe den om vores ankomst via vores hjemmeside, siger Lisbet Hedelund, der er afdelingsleder og tovholder på årets Fairplay-aktioner.

Når en branche og et område har haft besøg, vil SKAT åbent lægge resultaterne frem i både lokalaviser og på skat.dk.  

- Vi gør det her for at flertallet af virksomhederne, som betaler deres skat og har orden i deres ting, ikke bliver udsat for unfair konkurrence. Derfor går vi målrettet efter de brodne kar i brancherne. Det skal ganske enkelt ikke kun betale sig at være modspiller. Fairplay skal gælde alle, slutter Lisbet Hedelund af.

Fairplay-aktionerne udspringer af SKATs bærende strategi om at gøre det nemt for de mange, som gerne vil følge reglerne, og svært for de få, som vil snyde. På skat.dk kan man læse om de enkelte aktioner, se pressemeddelelser, presseklip samt resultater af allerede gennemførte aktioner. Endelig kører SKATs Fairplay-film både på skat.dk og som OBS-spot.