Dato for udgivelse
29. juni 2009
Resumé

90 millioner kroner. Så meget har SKAT fået ind ved at sende rykkere til personer, der ikke længere bor i Danmark. Succesen skyldes en landsdækkende indsats på inddrivelsesområdet.


Danskere, der rejser permanent til udlandet, lader ofte skattegælden blive hjemme i Danmark. Faktisk rejser så mange fra gælden, at SKAT ved at sende en enkelt omgang rykkere har fået 90 millioner kroner ind. Herudover er mere end 200 millioner kroner næsten sikre betalinger via aftaler om lønindeholdelse.

- Vi har lavet en landsdækkende operation for at inddrive de penge, som vi har til gode i udlandet. Det er desværre ikke nogen let opgave at hive penge hjem fra folk, der er flyttet til udlandet. Vi bruger rigtig lang tid på det, og det er meget ressourcekrævende. Men nu har vi effektiviseret processen og sat inddrivelsen i system efter lean-principperne, så restancer i udlandet er lettere og hurtigere at inddrive, samtidig med at det ikke er nær så dyrt, siger Mette G. Thomsen, der er projektleder på projektet.

SKAT arvede en bunke af denne type gældssager, da det gamle ToldSkat og kommunerne fusionerede i 2005. Faktisk var der omkring 45.000 ubehandlede restancesager, som lå og ventede på at blive sagsbehandlet.

- Vi besluttede at afvikle sagerne på én gang i hele landet, så alle sager blev behandlet i en tidsbegrænset periode. Det var virkelig effektivt, da vi arbejdede efter en stram målstyring, og al planlægning skete efter Lean principperne. De medarbejdere, der arbejdede med opgaven, fik udleveret drejebog, så alle sager blev behandlet ensartet og med samme kvalitet. Det har været et utrolig omfattende arbejde, men takket være motiverede og dygtige medarbejdere og den systematiske afvikling af sagerne, er vi næsten nået til bunds i bunkerne, afslutter Mette G. Thomsen.  

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 90 00; borgere og virksomheder: 72 22 18 18