Dato for udgivelse
01 Jul 2009 16:50
Resumé

SKATs indsats for at få alle til at spille med på fairplaymelodien ser ud til at virke. Flere års målrettet indsats kunne nemlig ses, da SKAT opgjorde resultatet af tirsdagens besøg på Roskilde Festival.


SKAT beslaglagde i løbet af tirsdagen i alt ca. 1500 øl.

- For 3-4 år siden opkrævede vi afgift af ca. 55.000 øl. Det ser vi som et klart udtryk for, at vores mangeårige indsats på festivalen har båret frugt, fortæller specialkonsulent Jan P. Jensen, der fortsætter:

- Det er det organiserede sorte marked, vi er ude efter, og her er det positivt, at flere af forretningerne i Roskilde og omegn har fortalt os, at de kan mærke på deres omsætning, at der nu er langt færre ulovlige øl og sodavand i omløb, fortæller Jan P. Jensen

Også i Roskilde by har SKAT kigget efter ulovlige drikkevarer. SKAT fandt flere rammer dåseøl uden pant, som ifølge indehaveren af et værtshus var til eget brug. Et nyåbnet pizzeria fik besked på øjeblikkeligt at stoppe salg af dåseøl uden pant, og uden for en forretning fik SKAT øje på en glad ung mand med en kasse øl og sodavand og en prisliste på brystet. Han blev dog hurtigt gennet ind af ejeren.

- Vi kan ikke udelukke, at der kommer flere beslaglæggelser i de kommende dage. Vi har fået tip om salg fra to adresser, som vi vil holde et vågent øje med, men overordnet set er indtrykket positivt, slutter Jan P. Jensen.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; borgere 72 22 18 18