Dato for udgivelse
13 Jul 2009 08:00
Resumé

Alle fra den lokale grønthandler til de store selskaber er enige om, at den nemmeste måde at aflevere oplysninger til SKAT er via skat.dk og TastSelv. Derfor sætter 99 ud af 100 virksomheder sig nu til tasterne og indberetter digitalt, når de skal aflevere lønoplysninger for deres ansatte til SKAT.


Fra første januar 2008 blev det obligatorisk for alle virksomheder at aflevere lønoplysninger til SKAT hver måned. I den forbindelse har SKAT brugt mange kræfter på at hjælpe virksomhederne til at bruge digitale løsninger frem for papir, og det er lykkedes til fulde.

- Vi har vejledt meget bredt og hjulpet alle fra store virksomheder med at tilpasse deres it-systemer til den lokale grønthandler, som aldrig har siddet foran en computer. Resultatet er nu, at over 99 procent af virksomhederne går til tasterne, når de skal indberette løn. Det er fantastisk flot, udtaler vicedirektør i SKAT Richard Hanlov.

Resultaterne smitter af på en række andre områder, hvor virksomhederne også på rekordtid er blevet mere digitale. I forhold til momsindberetningerne er digitaliseringsgraden vokset fra 78 procent til 94 procent på bare ét år.

- Der er ingen tvivl om, at den omfattende indsats i forhold til it-systemet eIndkomst har været løftestang for andre områder. Vi kan se, at også de virksomheder, som før var it-skeptiske nu bruger vores digitale løsninger. Det er til gavn for både erhvervslivet og SKAT, fordi virksomhederne på den ene side har fået øjnene op for, at det er lettere at kommunikere digitalt, og at SKAT på den anden side kan reducere ressourceforbruget på tunge manuelle forretningsgange. Jeg bilder mig ind, at vores indsats vil få afsmittende virkning på den øvrige offentlige sektor, som virksomhederne kommunikerer med, siger Richard Hanlov.

Men resultaterne er ikke kommet i hus udelukkende på grund af SKATs indsats. Der har været en tæt dialog med arbejdsgiverorganisationerne - især i forbindelse med indførslen af eIndkomst.

- Det har været frugtbart at have et godt samarbejde med blandt andet DA og DI, som har deltaget meget aktivt i processen. Det er jo ikke uden sværdslag at søsætte et system, der omfatter samtlige virksomheder og lønmodtagere i landet, så vi har lagt ryg til en del kritik i indkøringsfasen, men vi har løst problemerne i fællesskab, og gevinsterne af anstrengelserne høstes nu til gavn for alle, lyder det fra Richard Hanlov.


Yderligere oplysninger: journalister 72 37 09 00, borgere og virksomheder 72 22 18 18.