Dato for udgivelse
14 Jul 2009 08:00
Resumé

Mange pokerspillere har ikke helt styr på skattereglerne og "glemmer" ofte at selvangive skattepligtige gevinster. Det står klart, efter SKAT har set nærmere på ca. 30 pokerspillere, hvilket har resulteret i indkomstforhøjelser på godt 20 millioner og en guide til spillerne på skat.dk.


30 pokerspillere har til sammen glemt at selvangive 20 millioner kroner. Det er hovedresultatet fra et projekt i SKAT, som netop har haft fokus på at få pokerspillerne til at betale, det de skal i SKAT:

- Pokerspillerne har generelt været meget samarbejdsvillige, men det har knebet med dokumentationen, og de har haft mange spørgsmål blandt andet om, hvor gevinsten skal selvangives og hvilke gevinster, der er skattepligtige, siger Carsten Grøngaard afdelingsleder i SKAT.

Derfor har SKAT lavet en guide på nettet, hvor vi forklarer skattereglerne omkring poker, hvilke krav SKAT har til dokumentation, og svar på en række mere specifikke spørgsmål.

- Langt hen ad vejen tror vi, at det er manglende viden om reglerne, der får spillerne til at glemme at selvangive. Nu har vi lavet en guide, så det er til at finde ud af skatten. Rent kontrolmæssigt gør det det også nemmere for os, da der nu ikke længere findes nogle rigtig gode undskyldninger for ikke at betale det man skal i skat, advarer Carsten Grøngaard.

Gevinster vundet ved pokerspil er som hovedregel skattepligtig indkomst, men hvis gevinsten er vundet hos en spilleudbyder, der er hjemmehørende inden for EU/EØS og spillet er godkendt af en offentlig myndighed i et EU/EØS land, så er gevinsten fritaget for skat.

- Vi er klar over, at det kan være svært at se om en spiludbyder opfylder kravene, så gevinsten er fritaget for skat. Derfor har vi også lavet en liste over, de spiludbydere, som vi ved der opfylder kravene, og er man i tvivl, er det muligt at søge SKAT om et bindende svar. Vi ser, at interessen for bindende svar er stor, og vi har til dato afgivet 116 bindende svar vedrørende poker, fortæller Carsten Grøngaard.

- Pokerguiden er tænkt som et redskab for pokerspillerne, og den udspringer af SKATs bærende strategi, hvor midlet er information om skattereglerne, så ingen er uvidende om deres forpligtelse til at selvangive, slutter Carsten Grøngaard

Se guiden på www.skat.dk/poker.


Yderligere oplysninger: Journalister 72 37 09 00, borgere og virksomheder72 22 18 18.