Dato for udgivelse
23 Jul 2009 09:43
Resumé

Syv bordeller fik først på ugen besøg af SKAT, der blandt andet kontrollerede skat og moms. 


Den 21. juli 2009 var SKAT sammen med Københavns Politi på kontrol i syv københavnske bordeller. Formålet med aktionen var at identificere eventuelle bagmænd, der ulovligt tjener store summer på området. Der blev også kontrolleret sort arbejde, regnskaber, skat og moms samt illegal arbejdskraft.

Resultat af aktionen var følgende:

  • Hovedparten af de prostitueredes regnskaber var ikke i orden
  • Flere af de prostituerede var på kontanthjælp
  • To personer var ikke registreret med hensyn til moms og skat
  • Tre personer blev anholdt med henblik på udvisning, da de opholdt sig og arbejdede ulovligt i Danmark.

- Der er stadig en masse rod i branchen, og hovedparten af de prostituerede har ikke orden i papirerne. I relation til bagmændene, er det ret vanskeligt at finde ud af, hvem de prostituerede betaler videre til, så vi bruger meget tid på at finde materiale og oplysninger, der kan pege hen imod eventuelle bagmænd, siger projektleder John Vorbeck Petersen, SKAT Nordsjælland.

Det indsamlede materiale bliver nu bearbejdet, registreret og sammenholdt med de oplysninger, som SKAT har i forvejen, for eksempel hvem der ejer de ejendomme, hvor bordellerne ligger.

Aktionen er et led i SKAT og politiets løbende landsdækkende kontrol af bordeller, hvor formålet er at identificere eventuelle bagmænd, der styrer og tjener penge på prostitutionsområdet, herunder menneskehandel. Aktionerne bliver sammen med politiet og andre samarbejdspartnere koordineret og gennemført i hele landet.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 90 00; borgere og virksomheder: 72 22 18 18.