Dato for udgivelse
28 Sep 2009 10:14
Resumé

Noget sort arbejde er værre end andet, viser en undersøgelse af danskernes holdning til forskellige former for sort arbejde, som SKAT har foretaget. Tre ud af fire accepterer overhovedet ikke sort arbejde mellem virksomheder, mens det samme kun er tilfældet hos en ud af fire, når det gælder sort arbejde mellem private.


Sort arbejde er ikke kun sort arbejde, hvis man spørger borgerne. SKATs undersøgelse af borgernes holdning til sort arbejde viser, at der er forskel på, om naboens datter babysitter eller om der er tale om organiseret sort arbejde.

Er en virksomhed involveret i sort arbejde synes alene to procent, at det er helt i orden. 26 procent synes, at sort arbejde mellem private er uacceptabelt, hvorimod 74 procent er imod sort arbejde mellem virksomheder.

- Det overrasker os ikke, at det er det sorte arbejde, hvor virksomheder er involveret, der er mindst accept af. Den form for sort arbejde er konkurrenceforvridende i forhold til de virksomheder, der følger reglerne, siger Niels Anker Jørgensen, der er kontorchef i SKAT.  

Billiger slet ikke

Billiger i nogen grad

Billiger i høj grad

Private får udført sort arbejde af private

26%

67%

7%

Privat får udført sort arbejde af firma

60%

38%

2%

Firma får udført sort arbejde af privat

67%

31%

2%

Firma får udført sort arbejde af firma

74%

25%

1%

- Undersøgelsen ligger ganske godt i tråd med vores arbejde, hvor vi gennem vores Fairplay-kontroller har stor fokus på at komme det organiserede sorte arbejde til livs, fortæller Niels Anker Jørgensen.

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med Danmarks Statistik og gennemført i november 2008.

Yderligere oplysninger: Journalister: 7237 0900; virksomheder og borgere: 7222 1818