Dato for udgivelse
27. oktober 2009
Resumé

1.800 har glemt at fortælle kommunen, at deres nyopførte hus er færdigt, viser en kontrol fra SKAT. Det betyder en ekstraindtægt til statskassen på 25 mio. kr. næste år.

 


Ejere af nyopførte parcel- og sommerhuse skal betale ejendomsværdiskat det første år efter, at ejendommen er opført. Derfor skal man huske at give kommunen besked, når en nyopført ejendom er indflytningsklar.

SKAT har i efteråret kontrolleret godt 5.000 nyopførte parcel- og sommerhuse. 1.800 af disse ejendomme var beboelige den 1. oktober, og skal derfor betale ejendomsværdiskat allerede næste år.

- Vi kontrollerer hvert år, om kommunens oplysninger er korrekte og dermed om ejerne får betalt den skat, de skal. Ud af de 5.000 ejendomme, vi kontrollerede, fandt vi ud af, at over en tredjedel faktisk var færdigbyggede. Det betyder, at der næste år skal betales 25 mio. kr. mere i ejendomsværdiskat, end ejerne selv har anmeldt, fortæller skattedirektør Jens Perch Nielsen.

SKAT gennemgår hvert år uafsluttede byggesager for at se, om ejeren allerede er flyttet ind i ejendommen.

- Nogle kontroller laver vi ved skrivebordet, hvor vi ser, om der er nogen tilmeldt adressen. Hvis der ikke er tilmeldt nogen til adressen, men hvor vi alligevel har en formodning for, at ejendommen er færdigbygget, så kigger vi forbi, fortæller Jens Perch Nielsen og fortsætter:

- Hvis vasketøjet hænger til tørre i haven, så vurderer vi, at huset er beboet. Men vi ser også efter, om der står en postkasse eller en skraldespand, om der er en parabol på taget, blomster i haven, havemøbler på terrassen og gardiner i vinduerne. Alt sammen er det tegn på, at huset eller sommerhuset er taget i brug.

Ejendomsvurderingen pr. 1. oktober 2009 sendes ud til boligejerne i marts 2010.

Ejere af nybyggeri skal i henhold til Bygningsreglementet færdigmelde et byggeri til kommunen, når det er afsluttet. SKAT skal ved hver vurdering pr. 1. oktober vurdere, om en nybygning er færdigbygget på dette tidspunkt. En ejendom vurderes som færdigbygget, når den kan anvendes som bolig.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; borgere: 72 22 18 18