Dato for udgivelse
30 Oct 2009 09:33
Resumé

Betaler virksomhederne ikke moms og A-skat til tiden, koster det renter. SKAT ringer derfor nu til virksomheder og minder om fristerne for betaling af moms og A-skat som led i en informationskampagne.


Det er ærgerligt at skulle betale renter, hvis man har overset en betalingsfrist. SKAT iværksætter derfor en informationskampagne, der skal minde virksomhederne om at det koster at betale for sent. Ud over annoncer i medierne vil 40 medarbejdere fra SKAT ringe til de virksomheder, der har misset en angivelses- eller betalingsfrist på moms eller A-skat.

- Der er uden tvivl nogle virksomheder, der blot skal mindes om fristerne ved et telefonopkald. Får vi dem til at betale, så undgår virksomheden også unødige renter og i sidste ende at stå i gæld til SKAT, siger skattedirektør Lise Schou Hansen.

SKAT vil i forbindelse med opringningerne rådgive de enkelte virksomheder individuelt, da der kan være mange grunde til at en virksomhed ikke har angivet eller betalt moms og A-skat.

- Nogle virksomheder har måske bare ikke helt overblik over alle de forskudte frister i år, så dem giver vi en oversigt over fristerne. I andre tilfælde vil der være en anden vejledning, der skal til, så virksomhederne ikke overskrider fristerne, fortæller Lise Schou Hansen.  

SKAT erkender, at der også vil være en række virksomheder, der ikke har betalt moms og A-skat, fordi de ikke har mulighed for at betale.

- Vi opfordrer generelt virksomheder, der ikke kan betale til at kontakte os, så vi sammen kan få undersøgt virksomhedens muligheder. Støder vi under vores opringninger på virksomheder, der ikke kan betale, så går vi straks i dialog med dem om mulighederne, siger Lise Schou Hansen. 

Se fristerne for angivelse af moms og A-skat .

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; virksomheder: 72 22 18 18.