Dato for udgivelse
24 Nov 2009 16:27
Resumé

SKAT har lavet en pjece om multimediebeskatning. Pjecen giver svar på en lang række spørgsmål om blandt andet arbejdsgiverens kontrolforpligtelse og i hvilke situationer medarbejderne skal multimediebeskattes.


Som en del af skattereformen er der indført multimediebeskatning per 1. januar 2010. Det betyder, at medarbejdere, der bruger arbejdsgiverens multimedier privat, skal beskattes af 3.000 kr. pr. år. Multimedier dækker over telefon, computer og internetforbindelse. Man bliver beskattet af 3.000 kr., uanset om man får et eller flere multimedier stillet til rådighed.

Hvis medarbejderne bruger bærbare multimedier i forbindelse med deres arbejde, men ikke har privat rådighed over dem, bliver de ikke multimediebeskattet.

SKAT har lavet en pjece om multimediebeskatningen, hvor det blandt andet er beskrevet, hvilke medier der er omfattet, hvornår de udløser multimediebeskatning, og hvornår og hvordan arbejdsgiveren skal føre kontrol.

- Vi er glade for, at pjecen nu er på gaden, da vi ved, at det er et område, der interesserer mange. Vi håber, at pjecen vil være et nyttigt redskab for alle, der bruger multimedier i deres daglige arbejde, siger Carsten Vesterø, kontorchef i SKAT.

Den nye pjece henvender sig til både medarbejdere og virksomheder.

Læs pjecen Multimediebeskatning

Læs mere om multimediebeskatning på www.skat.dk/skattereform

Yderligere oplysninger: Journalister 72 37 0900, borgere 72 22 18 18.