Du kan indberette via fil i 2 formater: xml eller komma-/semikolonsepareret.
Komma-/semikolonsepareret fil kan dannes i et tekstbehandlingsprogram som Notepad eller i et almindeligt regnearksprogram som Excel, hvor filen gemmes som csv-fil.

Mere information om filformat og opbygningen kan læses her

Når du har trykket på linket "Indberet via fil" kommer dette skærmbillede:

EU-salg uden moms - Filoverførsel

For at åbne filen, der skal uploades, skal du klikke på knappen "Gennemse".

Herefter åbner et normalt biblioteksvisningsbillede:

EU-salg uden moms - Biblioteksvisning

Her har du valgt filen Fil6_CSV og klikker på knappen "Åbn".

Så er du klar til at uploade filen til systemet:

EU-salg uden moms - Upload

Tryk nu på knappen "Upload". Der går lidt tid, og hvis valideringen (syntaksvalideringen) er gået godt, får du en kvittering for modtagelsen. Du kan komme tilbage til oversigten ved at trykke på linket "Listen over indberetninger".

Vær opmærksom på kun at uploade filen én gang. Når filen er godkendt og modtaget én gang, bliver filoverførsler herefter lagt til. Det vil sige, at hvis du har uploadet 2 gange, så er din indberetning dobbelt så stor, som den egentlig skulle være. Der er ingen validering af denne fejlmulighed, så udvis stor opmærksomhed.

I ændringer ved filoverførsel skal der anvendes deltaværdi, dvs. forskellen fra det oprindelige beløb. Har man et system, som genererer en ny fil med det opdaterede beløb løbende, er det lettest at slette alle filoverførte indberetningslinjer først, og dernæst overføre den nye opdateret fil.

Hvis valideringen ikke er gået godt, får du oplyst, hvilke linjer de er fejl i, og hvilke fejl valideringen har fundet, fx:

EU-salg uden moms - Filen indeholder fejl

Bemærk venligst, at ingen oplysninger er modtaget/godkendt af systemet, og filen skal rettes og uploades igen, før indberetningen for måneden er godkendt.