Dato for udgivelse
13 Feb 2014 11:51
Resumé

SKAT har i går beslaglagt 253 paller med slik i Midtsjælland hos en forhandler, der ikke havde afregnet afgift af det kæmpe parti slik og chokolade. Der er tale om et af de største beslag af slik nogen sinde.


På baggrund af oplysninger fra en kontrol i en kiosk har SKAT beslaglagt et stort lager med slik og chokolade, der ikke er betalt afgift af. Ejeren af lageret på Midtsjælland har ikke kunne dokumentere, at afgifterne er betalt. Lageret var på 253 europaller og fyldt med slik og chokolade. Det krævede ni lastbiler at køre pallerne væk.

- Det er et af de største beslag af slik og chokolade, som vi har lavet. Vi har brugt hele dagen på at køre de 253 paller slik til vores lager, så vi har endnu ikke noget overblik over, hvor meget det vejer. Men det får vi i løbet af de kommende dage, siger Jon Mikkelsen, der er funktionsleder i SKAT.

Afgiften på slik er 24,61 kr. pr. kilo. I tilfælde af et beslag skal ejeren betale for transporten og opmagasineringen, indtil sagen er afgjort. Hvis ejeren betaler afgiften, vil slikket blive udleveret igen.

- Hvis afgiften ikke bliver betalt, så er det ikke sådan, at slikskålene vil blive fyldt hos medarbejderne i SKAT. Da det er et meget stort parti, vil vi forsøge at få varerne solgt på auktion, så vi på den måde kan få dækket nogle af statens udgifter, forklarer Jon Mikkelsen.

I forbindelse med finansloven for 2012 blev SKATs indsats over for illegal import af punktafgiftspligtige varer opprioriteret. Projektet er blevet videreført i 2013 og 2014. SKAT har i 2013 foretaget 229 kontroller af chokolade- og sukkervareafgift med samlede ændringer på i alt 24.283.349 kr.

Se billeder af dele af beslaget:
Billede 1
Billede 2
Billede 3
Billederne kan frit benyttes med angivelse af SKAT som kilde.

Yderligere oplysninger:
SKATs pressefunktion: tlf.: 7237 0900