Dato for udgivelse
06 Mar 2014 12:56
Resumé

Fremover bliver det nemmere at betale registreringsafgift. SKAT har gjort det muligt at betale registreringsafgift af motorkøretøjer via netbank, bank eller posthus.


Indtil i sidste uge var det kun registrerede forhandlere med månedsafregning, som kunne betale registreringsafgiften elektronisk. Fremover kan alle - hvad enten der er tale om en privatperson eller en forhandler uden månedsafregning - betale registreringsafgiften via netbank for værdifastsættelser og leasingaftaler. For borgere og forhandlere uden månedsafregning betyder det, at det bliver lettere og mere smidigt at betale registreringsafgiften.

- Registreringsafgiften kan nu betales, når det passer den enkelte - døgnet rundt - via netbank. På den måde sparer man turen til et af SKATs Motorcentre eller besværet med at sende en check til SKAT. Det gør det både mere effektivt og smidigt for kunderne og for SKAT, siger Søren Buus, underdirektør for Motor i SKAT.

Samtidig med muligheden for at betale via netbank, er det nu også blevet nemmere for de ikke-digitale kunder. De har fremover tre muligheder, hvoraf den første er ny og den letteste og mest effektive for mange af kunderne: 

  1. Betale via bank eller posthus
  2. Sende en banknoteret check
  3. Betale i et af vores Motorcentre

Til gengæld er det ved betaling med checks fremover udelukkende muligt at betale med banknoterede checks.

- Det er en rigtig god løsning, at det nu er blevet muligt at betale registreringsafgiften via netbank, bank eller posthus. Det fjerner samtidig risikoen for dækningsløse checks, som vi har set nogle enkelte eksempler på i den periode, hvor vi - som en service for borgerne - havde åbnet op for, at der kunne betales med checks, som ikke var banknoterede, udtaler Søren Buus.

Fakta:

  • I SKATs afgørelser om værdifastsættelser, hvor anmelder ikke er en registreret forhandler, der afregner registreringsafgiften via sin månedsafregning, vil der i afgørelsen eller aftalen være en OCR linje til brug for betaling af registreringsafgiften via netbank.
  • Når afgiften er registreret som betalt, udsendes en kvittering. Herefter kan køretøjet registreres hos en hvilken som helst nummerpladeoperatør eller hos SKAT.
  • Vær opmærksom på, at der ved betaling med checks udelukkende kan modtages banknoterede checks.

Yderligere oplysninger:
SKATs pressefunktion, telefon 72 37 09 00