Dato for udgivelse
09 Oct 2014 15:21
Resumé

Et sikkert efterårstegn rammer København i morgen fredag kl. 18 - Kulturnatten vælter endnu engang ind over København, og Skatteministeriet slår igen dørene op for alle nysgerrige skatteydere.


Kom til torskegilde i Skatteministeriet på Christianshavn - i aftenens anledning er det dog dig som borger, der får lejlighed til at kigge SKAT i kortene og komme med ind bag kulissen og opleve SKATs arbejde på tæt hold.

Der bliver disket op med lækkerier, som pirrer selv de mest nysgerrige og forvænte smagsløg. Årets trækplaster er en særdeles veloplagt og musikalsk skatteminister Benny Engelbrecht, der giver to små koncerter med sit band "Benny and the True Taxmen".

Mød også SKATs hunde i aktion og se, hvad deres fintfølende næser kan bruges til. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål om hundenes evner og træning. Men overvej at stille spørgsmålene til tolderne og ikke til hundene, med mindre det foregår i flydende vovse-sprog.

- Skatteminisiteriet har en lang tradition for at invitere alle nysgerrige indenfor til Kulturnatten. Her får vi mulighed for at vise, hvordan vi arbejder. Og så er det selvfølgelig en god lejlighed til at møde nogle af de mange medarbejdere og firbenede dyr ikke mindst, der dagligt arbejder i organisationen, lyder det fra Kim Bak, underdirektør i SKAT. 

Klap en scanner og få styret din spørgelyst
Du kan også møde SKATs scannerteam, der i aftenens anledning har trukket deres Supermands-grej med - grej, der kan afsløre indsmugling af blandt andet narko og andre ulovligheder i selv de mørkeste gemmer. Få fx scannet din taske i mobilscanneren, og følg med på skærmen, når alle dine ting bliver gennemlyst. Senest er scanneren blevet brugt til at scanne containere med kemiske våben i Syrien.   

- På sådan en aften er vi til stede med både state of the art materiel samt mandskab, der gerne viser, hvad vores udstyr kan og bliver brugt til. Og man er mere end velkommen til at stille spørgsmål til medarbejderne, som ved noget om at alt lige fra kopi- og smuglervarer til sort arbejde, siger Kim Bak.  

Endelig er det muligt at møde medarbejdere fra SKATs inddrivelse, som fortæller om, hvordan de arbejder for at komme sort arbejde til livs, om kopivarer, og sidst men ikke mindst deltager Danske Spil med lottotrækninger og udlover flotte, skattefrie præmier.

Hele herligheden kan du i øvrigt skylle ned med gratis kaffe, kage og saftevand. Og vi garanterer, at vi ikke spørger én eneste gang til dine personlige skatteforhold.

Vi glæder os til at se både børn og voksne i Nicolai Eigtveds Gade 28 på Christianshavn fra kl. 18 til 22.

Se det fulde program for Kulturnatten i Skatteministeriet.

Yderligere oplysninger: SKATs pressefunktion: tlf.: 72 37 09 00