Dato for udgivelse
08 Nov 2014 16:17
Resumé

SKAT og politiet har nu tilendebragt en omfattende ransagningsindsats på det udenlandske fragtskib i Stigsnæs havn. Ransagningen har ført til et fund af i alt 21,6 kg kokain, der  var gemt i koks-lasten på skibet.


SKAT og politiet har nu tilendebragt en omfattende ransagningsindsats på det udenlandske fragtskib i Stigsnæs havn. Ransagningen har ført til et fund af i alt 21,6 kg kokain, der  var gemt i koks-lasten på skibet. Kokainen vurderes til at have en værdi på ca. 12 mill. kr. på gadeplan.

Politiets efterfølgende afhøringer af personalet om bord på skibet har ikke tilvejebragt et mistanke-grundlag, der kan berettige til fremstillinger i grundlovsforhør.

- Efterforskningen har bekræftet politiet i, at kokainen skulle have været transporteret til et andet europæisk land. Vi vil derfor i samarbejde med Rigspolitiet forfølge den internationale vinkel i efterforskningen, siger Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Skibet er således nu frigivet af politiet og kan fortsætte.

- På trods af det til tider ganske beskidte arbejde i lasten med koks har denne fælles operation mellem politiet og SKATs Skibskontrolgruppe vist nytteværdien af gode efterretninger og samarbejde på selve aktionen, siger Preben Buchholtz, der er underdirektør i SKAT (Told og Afgifter).

For evt. yderligere oplysninger kan politiet ved Kim Kliver kontaktes på 25248222 og SKAT ved pressefunktionen på 72370900.