Dato for udgivelse
12 Nov 2014 09:51
Resumé

Hvad enten du sælger broderimønstre, computerspil eller har udenlandske abonnenter på dit webmedie, så er du måske en af dem, der lige nu bør gøre din virksomhed klar til nye momsregler pr. 1. januar.


Hvad enten du sælger broderimønstre, computerspil eller har udenlandske abonnenter på dit webmedie, så er du måske en af dem, der lige nu bør gøre din virksomhed klar til nye momsregler pr. 1. januar.  Ny EU-lovgivning betyder nye regler for moms, hvis din virksomhed sælger elektroniske ydelser, teleydelser eller radio-/tv-spredningstjenester til private udenfor Danmarks grænser.

- Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder elektroniske ydelser, så der er en utrolig stor bredde i typen af virksomheder, som er omfattet af reglerne. De skal tilmelde sig ordningen senest 31. december 2014, og da ordningen sandsynligvis vil kræve systemmæssige ændringer hos virksomhederne, bør virksomhederne gå i gang med at forberede sig med det samme, siger Richard Hanlov, Underdirektør for Afregning i SKAT.

Andre eksempler på berørte virksomheder er webhoteller, som hoster websider og sælger domæner, eller medier - både store og små - som har udenlandske abonnenter. Omkring 300 virksomheder har allerede registreret sig, men SKAT forventer, at cirka det tredobbelte vil blive berørt af de nye regler.

Omvendt moms    
Fra 1. januar 2015 skal moms beregnes, angives og betales i det land, hvor kunden bor eller sædvanligvis opholder sig, og ikke som nu i det land, hvor virksomheden (sælgeren) bor. For at gøre det nemmere, kan virksomheden undlade at registrerer sig i alle de lande, de har private kunder i, og i stedet registrere sig i ét land og angive og betale EU-moms hertil. Ordningen kaldes One Stop Moms, og virksomhederne skal registrere sig via skat.dk/onestopmoms senest 31. december.

- De nye regler betyder, at der ikke længere kan spekuleres i at etablere virksomhed i det EU-land, der har den laveste momssats på et givet område. Det er jeg meget tilfreds med. Og så er det en ekstra gevinst, at vi kan understøtte de nye regler med en digital løsning, der gør livet lettere for virksomhederne, siger skatteminister Benny Engelbrecht.

Hjælp at hente
SKAT har været i kontakt med en række brancheorganisationer for at sikre, at virksomhederne får den nødvendige information, og senest har SKAT gennemtrawlet 3.500 hjemmesider for at finde frem til virksomheder, som handler med de relevante elektroniske ydelser over EU-grænser.

- Momsregler kan være komplicerede, men vi har forsøgt at gøre One Stop Moms-systemet så brugervenligt som muligt, og vi er klar med hjælp og vejledning, så virksomhederne kan komme godt i gang, siger Richard Hanlov, Underdirektør for Afregning i SKAT.

Interesserede virksomheder kan deltage i webinar hos SKAT. De første 2 webinar er allerede afhold, og SKAT forventer at afholde flere webinarer i løbet af efteråret.

Læs mere på www.Skat.dk/onestopmoms

Yderligere oplysninger: Journalister: tlf.: 72 37 09 00; borgere og virksomheder: tlf.: 72 22 18 18