Afsnittet indeholder:

  • Indbetalingsgrænser
  • Selvudelukkelse hos tilladelsesindehaver
  • Kortvarig spilpause
  • Oplysninger og link til ROFUS

Indbetalingsgrænser

Tilladelsesindehaveren skal have funktioner, som gør det muligt for spilleren, at fastsætte indbetalingsgrænser.

Det skal være muligt for spilleren, at fastsætte en daglig, ugentlig eller månedlig grænse for indbetaling til spilkontoen.

Det er vigtigt, at spilleren fastsætter en indbetalingsgrænse, inden spil kan påbegyndes.

Beløbene på indbetalingsgrænsen, med undtagelse af en øvre indbetalingsgrænse, må ikke være forudbestemt af tilladelsesindehaver.

Fastsættelsen af en grænse skal have øjeblikkelig virkning. Skal en eksisterende grænse forhøjes må dette dog først have virkning efter 24 timer.

Se BEK nr. 1276/2019 § 15.

Selvudelukkelse hos tilladelsesindehaver

Tilladelsesindehaveren skal stille en funktion til rådighed, som gør det muligt for spilleren at selvudelukke sig både midlertidigt og endeligt fra spil hos tilladelsesindehaveren.

En midlertidig selvudelukkelse kan ikke være under 30 dage og kan ikke fortrydes i den fastsatte periode.

En selvudelukkelse medfører, at tilladelsesindehaveren er forpligtet til at informere spilleren om rådgivnings- og behandlingstilbud for ludomani på et dansk behandlingscenter. Er spilleren fra Grønland, skal der dog henvises til et grønlandsk behandlingscenter. 

Når en spiller har udelukket sig midlertidigt, skal spilkontoen deaktiveres i udelukkelsesperioden. Ved en endelig udelukkelse, skal kundeforholdes opgøres, og kontoen skal lukkes.

Se BEK nr. 1276/2019 § 17.

Kortvarig spilpause

Tilladelsesindehaveren skal stille en funktion til rådighed, som gør det muligt for spilleren at vælge at tage en spilpause på 24 timer.

Se BEK nr. 1276/2019 § 17, stk. 2.

Oplysninger og link til ROFUS

Tilladelsesindehaver skal informere om muligheden for registrering i Register over frivilligt udelukkede spillere (ROFUS) og skal formidle adgang til registret på Spillemyndighedens hjemmeside.

Se BEK nr. 1276/2019 § 19.

Se også

  • Afsnit J.A.8.1.4 om ansvarligt spil.
  • Afsnit J.A.3.3 om Sprogkrav ved udbud af spil i Grønland.