Dato for udgivelse
19 Dec 2014 16:05
Resumé

En ny undersøgelse af medarbejdernes tilfredshed i SKAT viser generel bedre trivsel, og at det psykiske arbejdsmiljø er blevet bedre. Men der er stadig udfordringer med fx stress og internt samarbejde på tværs.


Sidste år så det sort ud for medarbejdertilfredsheden i SKAT efter en fyringsrunde i 2013. Den nye undersøgelse af medarbejdernes tilfredshed viser nu, at trivslen generelt er blevet bedre i SKAT. Men der er stadig udfordringer:

- Vi lægger os i selen for at gøre SKAT til en bedre arbejdsplads. Jeg er glad for, at det går fremad, men jeg er på ingen måde blind over for de udfordringer, der stadig er, siger Winnie Jensen, direktør for HR og Stab i SKAT.

Mindre stress og bedre balance
I undersøgelsen svarer medarbejderne blandt andet, at 8 procent oplever stress negativt hver uge. Tallet var 11 procent i 2013.  På spørgsmålet om medarbejdernes oplevelse af, at der er fleksibilitet, så kravene i job og privatliv kan forenes, er 74 procent helt enige eller enige i, at der er fleksibilitet, mod 73 procent i 2013. Det går altså fremad, men det kan stadig blive bedre:

- Tallene betyder jo også, at der stadig er medarbejdere, der slås med stress og med at få arbejde og privatliv til at hænge sammen. Det skal vi sætte endnu mere ind over for med vores opfølgningsproces og dialog mellem medarbejdere, ledere og faglige organisationer, siger Winnie Jensen.

Fokus på kommunikation og bedre ledelse
En af de udfordringer, der stadig er, er med internt samarbejde. 46 procent af medarbejderne i 2013 var enten enige eller helt enige i, at SKAT var gode til at samarbejde på tværs. I 2014 falder dette tal til 35 procent:    

- Vi skal tage ansvar for at blive bedre til at samarbejde på tværs. Desuden skal vi arbejde videre med vores nye ledelsesgrundlag, så både medarbejderne og lederne imellem ved, hvad vi kan forvente af hinanden. Det er grundlaget for, at der kan blive skabt et godt samarbejde. Og i den forbindelse er det rart at se, at også tilliden til direktionen stiger, det er jo en af byggestenene, hvis vi skal udvikle os sammen. slutter Winnie Jensen.

Se mere i resultaterne af SKATs medarbejdertilfredshedsundersøgelse.


Yderligere oplysninger: Journalister: tlf.: 72 37 09 00; Borgere og virksomheder: tlf.: 72 22 18 18