Hvis du ikke har fået en årsopgørelse, kan det fx være fordi:

 • Du eller din ægtefælle har egen virksomhed

 • Du har tidligere haft egen virksomhed

 • Du har indtægter fra udlandet

 • Du har tidligere haft udenlandsk indkomst (men ikke i 2019)

 • Du har boet i udlandet noget af året

Hvis du fx har egen virksomhed eller indtægt fra udlandet, så modtager du et servicebrev i TastSelv og et oplysningsskema (tidligere selvangivelse/udvidet selvangivelse). Når du har oplyst, danner vi din årsopgørelse.

Hvis du er gift med en person med et oplysningsskema (tidligere selvangivelse/udvidet selvangivelse), så modtager du en servicemeddelelse i TastSelv. Du får din årsopgørelse, når din ægtefælle har oplyst.

Hvis oplysningerne på servicemeddelelsen er korrekte, og du ikke har yderligere oplysninger, behøver du ikke at gøre noget.
Hvis du vil rette noget, kan du logge på TastSelv, vælg Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet. Her skal du skrive de nye beløb på og klikke Næste og Godkend. Dine rettelser vil være med på din nye årsopgørelse, som du får, når din ægtefælle har oplyst.

Har du tidligere været selvstændig og fået et oplysningsskema (tidligere selvangivelse/udvidet selvangivelse), skal du i rubrik 71 vælge, at du ikke længere har virksomhed og godkende de øvrige tal i oplysningsskemaet. Når du har oplyst, danner vi din årsopgørelse.

Har du tidligere haft udenlandsk indkomst (men ikke i 2019), skal du svare på rubrik 496 og godkende de øvrige tal i oplysningsskemaet. Når du har oplyst, danner vi din årsopgørelse.

Har du både boet i Danmark og i udlandet i 2019, kan vi ikke automatisk danne en årsopgørelse til dig. Du kan heller ikke bruge TastSelv.

Udfyld oplysningsskemaer

Du skal i stedet udfylde to oplysningsskemaer (blanket 04.003 og blanket 04.009). Du kan enten printe dem selv eller vente og få dem med posten i slutningen af maj 2020. (Hvis du hverken har haft virksomhed og/eller udlejningsejendom i 2019, kan du i stedet vælge at bruge blanket 04.076 Oplysningsskema med to skattepligtsperioder.)

Har du arbejdet i udlandet i den periode, du har boet i Danmark, skal du også udfylde blanket 04.012 Oplysningsskema for udenlandsk indkomst.

Hvis du opfylder betingelserne og ønsker at bruge grænsegængerreglerne i den periode, du har boet i udlandet, skal du også udfylde blanket 04.031 Supplement til oplysningsskemaet for begrænset skattepligtige.

Send oplysningsskemaerne til os

Sådan gør du:

 1. Log på TastSelv
 2. Vælg Kontakt
 3. Vælg Skriv til os
 4. Vælg Indkomst og fradrag
 5. Vælg Årsopgørelse 2019
 6. Vælg Spørgsmål og ændringer til årsopgørelse 2019
 7. Vælg emne, udfyld oplysninger, vedhæft oplysningsskemaer og tryk Send.

Du kan også sende dem med almindelig post til:

Skattestyrelsen, Nykøbingvej 76, Bygning 45, 4990 Sakskøbing.

Frist for at indsende dine oplysningsskemaer

Du skal oplyse senest 1. september 2020 (udskudt pga. corona). Du får din årsopgørelse i slutningen af 2020.

Se hvordan du får adgang til årsopgørelsen, hvis du er ægtefælle eller arving til en afdød person. 

Skat ved dødsfald

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning