Dato for udgivelse
10 Mar 2017 12:55
Resumé

På grund af en fejl hos CSC er adgangen til TastSelv via skat.dk midlertidigt lukket. Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige noget om, hvornår der bliver lukket op for adgangen igen.

 


SKAT erfarede i går, at SKATs leverandør, CSC, har lavet en alvorlig fejl, der gjorde, at en mindre rådgivningsvirksomhed og dennes ca. 140 kunders oplysninger i en kort periode har været synlige for andre. Da fejlen blev opdaget, lukkede CSC for adgangen til systemet. Hos CSC erkender man fejlen og beklager situationen;

- Jeg kan bekræfte, at der opstod en fejl i går, hvorefter vi lukkede for adgangen til det berørte system. Vi arbejder intensivt for at finde og rette fejlen hurtigst muligt. Jeg beklager naturligvis situationen, forklarer Jørgen Jakobsen, nordisk direktør i CSC.

- Det er vigtigt for os, at borgere og virksomheders oplysninger bliver behandlet korrekt. Derfor bad vi vores leverandør om at lukke adgangen til TastSelv. Vi arbejder nu sammen med CSC på at udbedre og undersøge fejlen, men det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige noget konkret om, hvornår der bliver lukket op for adgangen igen, siger Jørgen Wissing Jensen, kontorchef hos SKAT.

Alle oplysninger og ændringer i TastSelv-systemet bliver logget. Derfor kan SKAT se, hvis nogen har været inde og se eller ændre oplysninger hos andre end dem selv. De borgere, som har fået vist deres oplysninger for andre, vil SKAT kontakte hurtigst muligt. Det er ulovligt at foretage ændringer i en anden borgers skatteoplysninger, og sådanne sager vil i yderste konsekvens blive overdraget til politiet.

Yderligere oplysninger:
CSC, tlf.: 2923 5167
SKAT, tlf.: 7237 0900

 

skat.dk er Skatteforvaltningens digitale indgang til selvbetjening og vejledning om skatter og afgifter