Dato for udgivelse
27 Jun 2017 14:59
Resumé

Sommer er for mange lig med udlandsrejser og ferieminder. Men inden man køber lokale souvenirs med hjem, er det godt at være opmærksom på toldreglerne, så man ikke får en kedelig overraskelse på hjemrejsen. Få overblik over de vigtigste regler her.

 


Sommertid er ferietid. Og når kufferterne skal pakkes, er der mange ting at huske på – ikke mindst, når turen går hjemad igen. Skal man undgå en øv-oplevelse ved grænsen, er det vigtigt at være opmærksom på toldreglerne.

- Der er forskellige regler for, hvor meget man må tage med hjem fra ferien, når det gælder tobak og alkohol alt efter, om man har holdt ferie i et EU-land eller uden for EU. Derfor er det en god ide lige at tjekke reglerne, inden man tager afsted, fortæller underdirektør i SKAT Preben Buchholtz.

Truede dyr og planter
På rigtig mange ferierejsemål kan man blive tilbudt varer, som er fremstillet af truede dyr og planter. Hvis man tager truede dyr, planter eller souvenirs fremstillet af disse med hjem uden tilladelse, er man ikke kun med til at udrydde unikke dyre- og plantearter, men man overtræder også lovgivningen.

- Hvis man er i tvivl, om hvad, varen er lavet af, skal man nok overveje det en ekstra gang. Selvom det kan være lovligt at købe varen i det pågældende land, er det ikke sikkert, at det er lovligt at tage den med hjem til Danmark, forklarer Preben Buchholtz.

Pas på kopivarer
Noget andet man kan støde på i sommerferien, er de lidt for gode tilbud på mærkevarer. Her skal man bruge sin kritiske sans og være opmærksom på, at der kan være tale om kopivarer.  

Engang var det typisk luksusvarer som tasker, ure og solbriller, der blev ulovligt kopieret, men i dag forfalskes alle typer af produkter, blandt andet kosmetik, legetøj, madvarer, lægemidler og elektronik, uden den kontrol med produktionen, der kendetegner mærkevarer.

- Man kan risikere at sætte sit helbred på spil ved at købe kopivarer. Så skal jeg give et godt råd, må det være, at virker tilbuddet for godt til at være sandt, så er det nok for godt til at være sandt, siger Preben Buchholtz.

 

 

Læs mere om toldreglerne på www.skat.dk/rejs.

Infografik ved rejser uden for EU

Infografik ved rejser inden for EU

Video og grafik kan frit anvendes med angivelse af SKAT som kilde.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818

 

skat.dk er Skatteforvaltningens digitale indgang til selvbetjening og vejledning om skatter og afgifter